Mesna ili visokoproteinska dijeta

pečena piletina

Jeste li već donijeli odluku o promjeni prehrambenih navika? Ako niste razmislite koji je način najbolji i uz koji ćete imati bolje rezultate. Između mnogih dijeta svaki čovjek se odlučuje za onu koja mu najviše odgovara i uz koju neće ugroziti zdravlje.

Kako bi bili sigurni da nećete naškoditi svom zdravlju, bilo bi dobro da se savjetujete s liječnikom ili nutricionistom. Dogovorite se s njima što je najbolje za vaš organizam i kako ćete što prije doći do željenih rezultata.

Jeste li čuli za mesnu ili visokoproteinsku dijetu? Radi se o načinu prehrane gdje se dozvoljava visoka količina proteina dok je unos ugljikohidrata ograničen ili čak u potpunosti isključen pa se provodi i dijeta bez ugljikohidrata. Mesna dijeta nema posebne recepte nego je samo važno da se hranite mesnim namirnicama i izbjegavate sve ostale namirnice poput voća i povrća.

Proteinska dijeta je kao stvorena za sve one koji vole konzumirati meso i koji ne bi mogli zamisliti da im i jedan dan prođe bez mesnih namirnica. Mana ove dijete je što osoba ne unosi vitamina koliko bi trebala, pa se preporuča nadomjestak u obliku vitaminskih tableta.

Meso možete pripremati na razne načine i sve dok se ne dodaju začini koji u sebi sadrže ugljikohidrate. Svejedno je hoćete li pojesti kuhano ili pečeno meso. Odaberite ono što najviše volite.

Mesna dijeta dzvoljava sve vrste mesa i sve vrste riba. Priprema može biti kuhanje, roštilj ili sušeno meso. Od začina je dozvoljeno sve osim senfa i kečapa. Važno je samo da se izbjegava pohanje mesa ili ribe.

Među nedozvoljenim namirnicama se nalaze one koje u sebi imaju škrob te sve vrste mliječnih proizvoda. Ne treba zaboraviti na grickalice i razne slastice. Od napitaka vam je dozvoljeno uživanje u crnoj kavi, mineralnoj vodi, običnoj vodi i čaju bez šećera. Sijedite upute i dođite što prije do željenog cilja.

Foto: Lana K/Shutterstock