Kako djeluje dijeta od 1200 kalorija

mama i dijete

 

Postoje različite vrste dijeta koje imaju neke svoje prednosti  i mane. Ovoga puta se radi o jednoj vrlo zanimljivoj dijeti koju ćete zasigurno lako prihvatiti. Bitno je samo redovito se pridržavati reda u prehrani.

Riječ je o dijeti od 1200 kalorija čiji sam naziv govori da se na dan treba u organizam unijeti 1200 kalorija kako bi se mršavljenje potaknulo.

Glavni i najbitniji cilj ove dijete je da se tokom dana u organizam unese 5 manjih obroka te da se jede svakih 3 sata.

Tada se postiže osjećaj sitosti, a istovremeno u organizam unosimo minimalan unos kalorija.

Stručnjaci preporučuju i bavljenje nekom fizičkom aktivnošću kako bi se ravnoteža u organizmu mogla unormaliti pa tako osobe koje se ozbiljno bave sportom mogu unositi i nešto malo više kalorija od preppručene dnevne količine.

Inače, dijeta od 1200 kalorija se slobodno može svrstati u brže dijete je se kilogrami počinju gubiti već nakon tjedan dana, i to po 4 kg.

Također je vrlo bitno da prehrana tokom tjedna bude raznovrsna i da bude niske kalorične vrijednosti te da bude vrlo zdrava.

Tako primjerice već jedan obrok u ponedjeljak bi trebao izgledati tako da za doručak uzmete jednu čašu jogurta s niskim udjelom masti te ga pomiješate sa sitnim isjeckanim voćem.

Zatim biste trebali kao napitak napraviti čaj bez šećera koji može biti bijeli ili zeleni koji su poznati kao odlični čajevi za detoksikaciju organizma.

Za ručak pripremite dva kuhana jaja te svježe povrće koje sadržava visok postotak vode poput krastavaca i rajčice. Neka povrća bude sve po 3 komada.

Sir sadržava određenu količinu masnoće, a parmezan je odličan kao prilog uz kuhana jaja. Posujte jaja sa 30 g parmezana kako bi se kalorije povisile.

Kao međuobrok uzmite 2 kriške tosta i jednu šnitu sira te se poslužite marelicom ili šljivom.

Za večeru pojedite neku laganu salatu bez dodatka majenoze ili bilo kakvih ulja kako doza unešenih dnevnih kalorija ne bi bila pretjerana.

Autor: A.B: Foto: SvetlanaFedo/Shutterstock