Šminka za smeđu kosu

šminka za smeđu kosu

Svaka žena može uz pomoć šminke istaknuti prednosti na licu i svoj izgled dovesti do savršenstva, uz provjerene i najbolje make up metode koje podrazumijevaju određene boje sjenila i način šminkanja.

Svaka boja kose ima svoja pravila, pa ako imate smeđu kosu slijede savjeti koja je šminka najbolja za vaše lice.

Postoji nekoliko make up savjeta koji će vam olakšati odluku i nakon kojih ćete biti zadovoljni postignutom transformacijom.

Sve žene koje imaju tamnu boju kose imaju velik izbor boja na raspolaganju s kojima će uljepšati svoje lice. Tako mogu birati između široke palete smeđih nijansi poput boje čokolade i kave do svjetlijih tonova i zlatnih nijansi.

Prije sjenila važno je pronaći odgovarajuću boju pudera koja će se fino stopiti s vašim tenom i neće previše odudarati posebno na prijelazima. Tijekom nanošenja pudera treba biti oprezan kako se ne bi vidjela razlika između vrata i lica.

Odabir sjenila ovisit će o tome šminkate li se za dan i posao ili za večernji izlazak. Ako je u pitanju dnevni look brinetama se savjetuju nježne nijanse smeđe, boje bijele kave, bež ili možda jedna od rozih nijansi.

Dnevni look podrazumijeva isticanje prednosti na licu, ali s određenom dozom umjerenosti skoro kao da na sebi nemate šminku. Usne možete uljepšati sjajilom.

Večernji look podrazumijeva konkretnije i tamnije boje s kojima ćete dobiti željenu mističnost i eleganciju. Večernja šminka za smeđu kosu može uključivati tamno smeđu ili možda crnu boju te poznati smokey eyes način šminkanja. Svjetliju nijansu možete staviti na početak oka, a završiti s tamno smeđom ili crnom. Na kraju slijedi olovka ili tuš te maskara u crnoj boji.

Kada je u pitanju dotjerivanje za večernji izlazak usne bi bilo dobro našminkati u nježnijoj nijansi budući da su oči već dovoljno naglašene. To mogu biti sjajila ili ruževi. Ako želite usne učiniti punijima, uzmite olovku za usta, ali pazite da je boja što sličnija vašoj boji usana kako ne bi izgledao kao da imate brčiće.

Nije svejedno kako ćete se našminkati ako imate plavu ili smeđu kosu kao što nije svejedno koji ćete način šminkanja odabrati kada se šminkate za svaki dan ili za posebnu večernju priliku.

Autor: S.Š., Foto: Oleg Gekman/Shutterstock