Magareće mlijeko kao lijek

magareće mlijeko

Oduvijek je poznato da je kozje mlijeko izrazito zdravo za djecu, posebice onu koja imaju alergiju na kravlje mlijeko. Ali je manje poznato da je magareće mlijeko puno ljekovitih svojstva, te se od davno koristi kao lijek za mnoge bolesti, posebice one kod oslabljenog imuniteta, bolesti dišnog sustava i alergije.

Najsličnije majčinom lijeku je upravo magareće mlijeko, a ima puno vitamina i niski postotak masnoća. Magareće mlijeko je slatkog okusa zbog čega ga djeca vole piti.

Ponekad treba krenuti s nečim novim kako bi pomogli svom organizmu kao i organizmu vašeg djeteta da dobije samo najbolje i pritom se zaštiti od brojnih tegoba. Magareće mlijeko je jedan od načina kako možete svom djetetu pružiti samo najbolje. Istražite sve što vas zanima i raspitajte se kod svog liječnika.

Magareće mlijeko je sve popularnije u Europi, te se sve više koristi po preporuci pedijatara, kako u kozmetičke, tako i u medicinske svrhe.

Magareće mlijeko je izvrstan prirodni lijek za liječenje astme, hripavca, neurodermitisa, bronhitisa, suhog kašlja, ublažavanja alergije i ekcema. Ima i blagotvorno djelovanje na kolitis, želudac i ostale bolesti probavnog trakta.

Magareće je mlijeko odlična zamjena za kravlje mlijeko, te je najbolje za jačanje imuniteta. Mnoge majke savjetuju konzumaciju magarećeg mlijeka za djecu, posebice ukoliko dijete boluje od dermatitisa ili hripavca.

No nažalost nekoj djeci magareće mlijeko neće pomoći, ali će se ipak djeca oduševiti njegovom slatkoćom i okusom, zbog čega će ga rado piti.

Magarećeg mlijeka smije se popiti samo 1 dcl na dan, a kod nas se mlijeko prodaje po cijeni od oko 400 kn. Proizvođači magarećeg mlijeka smrzavaju mlijeko u dozu od decilitra, pa se prodaje po 50 kuna.

Magareće mlijeko se čuva tako da se zamrzne, te kao takvo može stajati dvije godine. Mlijeko se odmrzava na sobnoj temperaturi, a zagrijava se u vrućoj vodi, na 30 do 40 stupnja. Magareće mlijeko se ne smije kuhati!

Mlijeko se može nabaviti i u Italiji, gdje je njegova cijena puno pristupačnija nego kod nas. Ukoliko još niste isprobali magareće mlijeko, sada je krajnje vrijeme da ga probate, te da pomognete djetetu u izlječenju mnogih bolesti i jačanju imuniteta. Sigurno će vas oduševiti!

Autor: A.Z., Foto: Yucel Tellici/free images