Krzno od nerca

šubara

Volim imati na sebi krzno i volim kako se osjećam pritom. Puno je ovakvih izjava i puno žena će posegnuti za ovim odjevnim materijalom iako je mnogo onih koji su protiv toga i koji smatraju da je neoprostivo nositi na sebi mrtvu životinju.

Međutim svi smo različiti, svi imamo svoja mišljenja. Stoga se ovaj problem neće tako brzo rješiti. Jedan novinar pozabavio se ovom temom i proveo svoje malo istraživanje kako bi uvidio kolika je zapravo zainteresiranost za ovaj odjevni material.

Došao je do saznanja kako najveći broj kupaca čine žene u svojim četrdesetim koje se uglavnom odlučuju za krzno srednje  vrijednosti, što znači da nije naskuplje, nego više negdje u sredini, čija se cijena kreće oko 8.000 kn. Mušterije su uglavnom gospođe koje nisu manekenske građe, pa je potrebno prekrojavati, porubljavati itd

Čemu takva zaljubljenost u krzno?

Puno osoba koje vole i naginju krznu tvrde da je kupovina krzna od nerca itekakva investicija, jer kad pogledate vi kupujete nešto što ćete nositi dugi niz godina, a da ne spominjemo kako ćete moći prepravljati i porubljavati po volji,  jer se prije svega radi o jako kvalitetnom komadu robe.

Osobe koje nose krzno su uglavnom osobe koje su ljubitelji klasike i elegancije, jer koliko god se neki bunili činjenica je da krzno od nerca uvijek povezujemo i nastavit ćemo sa ženama koje smatramo damama.

Znači radi se, ako to možemo tako nazvati, o dugogodišnjoj tradiciji nošenja koja se nikad nije povukla sa modne scene barem ne za osobe srednjih godina. Dakle kad govorimo o krznu generalno većina nas razmišlja o malo starijim osobama, ali ne treba zaobići ni one mlađe.

Naime krzno se u početku povezivalo samo s bundama, no danas se njegova upotreba proširila na mnogo veće tržište gdje je potražnja ne samo od starijih nego i mlađih. Danas možete vidjeti puno odjevnih kreacija koje su rađene od krzna, ili barem jedan mali dio makar samo kao ukras. Npr imamo krznene prsluke, kape, ovratnike na jaknama itd.

Kao što vidimo osim starih gospođa za nerc krznom posežu i oni mlađi samo u malo drukčijoj varijanti.

Autor: S.Š., Foto: Clover/Shutterstock