Kozmetički tretmani u trudnoći

kozmetički tretmani u trudnoći

Za vrijeme trudnoće cijelo tijelo žene se mijenja zbog čega dolazi do raznih promjena na koži, a posebice na grudima, bedrima, licu, trbuhu i kosi. Kako bi žena u drugom stanju očuvala svoju ljepotu mora se prilagoditi posebnim uvjetima. Saznajte koji su najbolji kozmetički tretmani u trudnoći.

Prvenstveno je važno odabrati preparate koji joj odgovaraju te se prije svakog odlaska na tretmane raspitati je li taj tretman siguran za trudnice.

Njega tijela u trudnoći

Kako bi se osjećali dobro tijekom devet mjeseci dobro je znati koji su najbolji savjeti za sigurnu trudnoću. Pritom se ne misli samo na zdravlje vas i bebe, nego i na ljepotu i zdravlje kože.

Znate li koja je najbolja njega kože u trudnoći? Koža je najveći organ preko kojeg kroz pore u krvotok ulaze određeni sastojci, a u krvotok mogu ući i štetni i korisni sastojci. Zbog toga trudnice moraju biti vrlo oprezne prilikom kozmetičkih tretmana. Vrlo djelotvorna i ljekovita esencijalna ulja za vrijeme trudnoće nisu preporučljiva, a posebice u prvom tromjesečju trudnoće.

Lice možete čistiti blagim losionom jednom do dva puta na dan te izbjegavati šminku i masne kreme kako ne bi začepili pore. Može se koristiti i vitamin B6, ali samo uz preporuku liječnika.

Suhu kožu najbolje je njegovati hidratantnim kremama, provjetravati prostorije u kojima osoba boravi, konzumirati veću količinu vode i kožu njegovati baby sapunima.

Provjereni kozmetički tretmani u trudnoći ne utječu na plod zbog čega se mogu prakticirati za vrijeme cijele trudnoće, a stručnjaci savjetuju da trudnice klasični higijenski tretman rade barem jednom mjesečno. Umjerena masaža lica će trudnicama biti korisna, a agresivne metode treba izbjegavati.

Strije se kod nekih trudnica pojavljuju, kod nekih ne, a ne postoji tretman koji će biti koristan kao ni skupocjene kreme jer ne mogu spriječiti njihov nastanak ukoliko je trudnica genetski predodređena da ih dobije.

Ipak savjetuje se da se koža njeguje hidratantnim kremama koje će koži vratiti svježinu i vlažnost zbog čega se preporučuje na kožu ih nanositi dva puta na dan.

Za vrijeme cijele trudnoće je zabranjen odlazak u solarij, ali i za vrijeme dojenja jer boravak u sauni negativno utječe na plod. Pedikure i manikure nisu zabranjene, a savjetuju se masaže stopala jer noge u trudnoći mogu oteći.

Depilacije ne škode trudnicama, a laserska epilacija je pouzdana metoda koja neće naškoditi plodu, a sam tretman se mora ponoviti nekoliko puta.

Bojanje kose je dozvoljeno, ali ako je trudnicu strah da određene kemijske supstance ne uđu u kožu savjetuje se da se koristi boje na biljnoj bazi, ali i da onda kosu njeguje šamponima i regeneratorima na biljnoj bazi.

Autor: A.Z., Foto: Chris Greene/free images