Koji korzet odabrati

korzet

Sigurno ste se više puta susreli s pojmom korzet, a kako i ne bi budući da se radi o poprilično izazovnom seksi donjem rublju koje izaziva kontroverze već duži niz godina, a može se slobodno reći i stoljeća. Naime ako niste znali radi se o komadu odjeće čija ja primarna svrha vizualno suziti područje struka. Sama riječ dolazi od stare francuske riječi “cors”, a koji je ništa drugo nego umanjenica za tijelo.

Kako ne bi mislili da je nošenje korzeta usmjereno samo za modne izričaje on se isto tako može nositi i u medicinske svrhe. Tu se prije svega misli na ljude koje imaju problema s kralježnicom, bilo zbog unutranjih ozljeda do kojih je došlo usred nezgode, ili zbog nekih drugih razloga.

Međutim njegova je primjena ipak puno poznatija u modnom smislu, budući da su ih nekada davno nosile žene upravo iz razloga kako bi izgledale puno privlačnije i naravno mršavije nego što je to prava slika.

Treba napomenuti kako su nekadašnji korzeti bili puno agresivniji u smislu da su žene koje su ih nosile imale poteškoća sa disanjem i nisu se osjećale nimalo ugodno. Danas je situacija naravno sasvim drugačija.

Nekada su se korzeti radili od riblje kosti, ili od samog čelika dok danas izrada prije svega ovisi o samoj želji klijenta, no može se reći kako su to uglavnom plastika i čelik. Svrha je i dalje prvenstveno usmjerena vizulanom smanjenju struka.

Danas u dućanima možete naići na velik broj modela, ovisno čemu naginjete. Ako ste kojim slučajem više tip senzualne i strastvene osobe uvijek se možete odlučiti za izazovno seksi rublje, kombinaciju koju čine korzet i halteri.

Možete se odlučiti za korzet ispod majice i haljine, a isto se tako možete odlučiti za korzete kao sastavni dio haljine, znači oni koji se vide. Za sve one koji žele samo vizualni izgled korzeta bez njegove prave svrhe, u raznim dućanima postoje imitacije koje samo nalikuju na korzet, ali naravno bez čvrstih materijala koji vam mogu otežati disanje.

Autor: S.Š. Foto: TEA/Shutterstock