Pletene tunike

siva pletena tunika
Siva pletena tunika, Foto: Mark William Richardson/Shutterstock

Pletivo je svakako u modi. Bilo da se radi o haljini, tunici, prsluku ili možda kapi, pletivo je dio ormara skoro svake žene. Već duži niz vremena iz radionica najpoznatijih modnih kuća dolaze kreacije koje ne samo što zadivljuju, nego i tjeraju kupce da što prije kupe najnoviji model, a pletene tunike su dio tog popularnog asortimana. Njihova najveća popularnost leži u činjenici što se mogu nositi za razne prilike i što se mogu kombinirati na različite načine.

Za razliku od haljine, tunike se mogu nositi u kombinaciji kako s hlačama isto tako i s tajicama. Mogućnosti je bezbroj dovoljno je samo malo uključiti maštu i željeni izgled već je tu. Bilo da se radi o svečanoj prilici, ili možda više casual izgledu, sve je moguće.

Među sve popularnijim odjevnim kombinacijama svakako se ističe ona koja više naginje sportskom izgledu. Tu se prije svega misli na kombinaciju pletene tunike s čizmama, ili još bolje s tenisicama na petu.

Za malo uglađeniji stil preporuča se kombinacija pletene tunike s cipelama, ili čizmama na petu i obavezno remenom kao modnim dodatkom koji će na pravi način dati završni štih vašem željenom izgledu.

Pletene tunike možete nositi kao što je već rečeno uz tajice. Možete ih isto tako kombinirati uz deblje čarape te čizme na visoku petu, odnosno uz kaubojske čizme s jako malom petom. Sve ovisi o tome kakav izgled želite postići.

Nećete pogriješiti ako se odlučite za tuniku s rukavima ili bez rukava. Potrebno je imati na umu kako kod tunike bez rukava imate malo više izbora, odnosno možete kombinirati više odjevnih krpica. Jednostavna uska majica, košulja, sve dolazi u obzir.

Tunike s rukavima uglavnom su predviđene za malo svečaniji izgled uz koji se može staviti remen, ili pokoji komad nakita kao što je ogrlica s malo većim privjeskom. Prije same kupnje dobro razmislite što zapravo želite.

Autor: S.Š.  Foto: Mark William Richardson/Shutterstock