Kako znati je li zaljubljen

kako znati je li zaljubljen

Već vam se neko vrijeme sviđa, a nikako da skužite što on misli o vama. U jednom trenutku vam se čini da su vam simpatije uzvraćene, a već u drugom da je samo ljubazan prema vama. Slijedi nekoliko znakova po kojima će biti moguće otkriti je li zaljubljen.

Pogled

Ako vam upućuje duge poglede i pogotovo ako u društvu često osjetite da vas prati pogledom dok pričate s drugim ljudima, onda definitivno tu nešto ima i nema dileme da gaji prema vama jače osjećaje od običnoga prijateljstva.

Dodirivanje kose

Ako primjećujete da kad je s vama često nesvjesno prolazi rukom kroz kosu, zapravo želi što bolje izgledati, a s obzirom da je (htjeli oni to priznati ili ne) muškarcima jako bitno kako im izgleda frizura, tom gestom želi se pred vama pokazati u najboljem izdanju.

Govor tijela

Je li okrenut prema vama, jesu mu ramena nagnuta prema vama, ili više gledate u njegov profil dok razgovara s vama, nego u njega, a ramena su mu okrenuta od vas? Ako ste se prepoznali u prvom slučaju, onda on želi komunicirati s vama i upoznati vas.

Definitivno su to signali koji nisu za zanemariti i slobodno krenite korak naprijed u vašoj komunikaciji, ako vidite da s velikim interesom sluša što govorite, bez obzira radi li se o tematici koja ga zanima ili ne.

Ako je pak, okrenut od vas, pogled mu vrluda i imate osjećaj kao da mu samo ubijate vrijeme, nemojte puno misliti. Jednostavno to nije tip koji obraća veliku pozornost na vas pa očito nije zainteresiran za vas na način na koji vi to priželjkujete.

Lagana nervoza

Iako mislimo da oni nisu nikad nervozni, itekako jesu. Isto kao i nama, nije im svejedno kad pričaju s curom koja im se sviđa. Ako dira gumbe, stalno vrti nešto po prstima i ne može pogled baš dugo zadržati na vašim očima dok pričate s njim, pritom možete primijetiti laganu neugodu.

Ovo je možda najkonkretniji znak da on definitivno gaji neki osjećaj i na bilo kakav vaš poticaj, napravit će sljedeći potez!

Nisu svi muškarci isti, neki će vas bez problema pozvati van, a neki nemaju toliko samopouzdanja pa će čekati neki vaš znak. Zato, ako vam se netko sviđa ne igrajte igrice, već mu se nasmijte, pričajte s njim da shvati kako vam je ugodno u njegovom društvu.

Na taj način nećete ništa izgubiti, jer ako mu se sviđate, steći će potrebnu sigurnost i odvažiti se preuzeti inicijativu koja bi vam mogla donijeti lijepu i romantičnu ljubavnu priču.

Autor: Tajana, Foto: Deklofenak/Shutterstock