Kako znati da li ljetna avantura ima šansi za nastavak

Par na plaži, Foto: Grebenyuk Dmitry/Shutterstock

Ljetne avanture su slatke i nezaboravne, ali nažalost često i kratke i prolazne. Međutim neke takve avanture imaju priliku prerasti u nešto više pa ako prepoznajete svoju “vezu” u nekim od slijedećih naslova potrudite se avanturu pretvoriti u vezu.

Dijelili ste više od lokacije ljetovanja

Prvo i osnovno, zajednički interesi i teme o kojima ste mogli satima raspravljati na zidiću šetnice kraj plaže jasni su pokazatelj toga jeste li zaista zainteresirani jedno za drugo ili je sve ipak bila samo ljetna romansa koja će ti bez obzira ostati u lijepom sjećanju.

Što su intimniji i dublji vaši razgovori bili, time su veće šanse da vaša veza opstane i nakon što se luftići ispušu, a more postane deset stupnjeva hladnije.

On nema stalnu djevojku u mjestu u kojem živi

Poslala si mu zahtjev za prijateljstvom na Facebook po povratku s mora i usput vidjela sumnjive fotografije na kojima se grli i ljubi s nekom drugom djevojkom. Još gore, u profilu mu stoji ispisano da je u vezi. Istog trena prestani pisat svoje ime kraj njegovog prezimena – mali vara, laže i šara uokolo, i takav neiskren dečko ti zbilja nije potreban.

Možda pomisliš kako ste vi zaista zaljubljeni i kako bi s tobom bilo drugačije, no ne zaboravi ni činjenicu da si se našla u nezavidnom položaju “one treće” i da ćeš u njemu najvjerojatnije i ostati. Prekriži ga odmah i sjeti ga se tek kad tvoj grad pokriju prve pahulje snijega. Nasmiješi se i kreni dalje.

Dogovarali ste kako ćete se i kada međusobno posjećivati

Već prije tvog ili njegovog odlaska s ljetovanja pričali ste o mogućnosti da se uskoro vidite na kontinentu. Razlika od 50/100 ili više kilometara tada vam nije predstavljala problem. Ako još uvijek oboje razmišljate na isti način, velike su šanse da vaša veza opstane i nakon ljeta. Posjeti ga, neka on posjeti tebe ili se jednostavno nađite na kavi na zajedničkom izletu na pola puta.

I tjednima nakon ljetovanja šalje ti puse za laku noć, a priznao je i da mu pakleno nedostaješ

Kada dečko počne pričati o svojim osjećajima, to u pravilu znači da je itekako pao na tebe. Sjeti te se svakodnevno, što vidiš po slatkim poručicama koje ti ostavlja u inboxu, vaši telefonski razgovori traju satima, a priznao ti je i da mu jako nedostaješ. Velik korak za njega i vašu vezu. Samo naprijed!

Sjetio se pitati kako je prošao ispit iz kemije kojeg si se pribojavala i kako je tvoja mačka nakon kastracije

Iako kilometrima udaljeni jedno od drugog, upućeni ste u sva događanja i sitnice iz vaših života. Kada te upita je li dobro prošao ispit iz kemije kojeg si se toliko pribojavala, to ne znači samo da te sluša već i da brine o tebi i važno mu je da se dobro osjećaš i da budeš sretna. A tako se ponašaju ljudi koji su zaljubljeni i kojima je stalo do tebe.

Dobivaš li tu pažnju od njega, ne moraš brinuti o skorom prekidu veze.

Shvatila si da mu beskrajno vjeruješ

Čuli ste se i rekao ti je da je jučer zaružio s dečkima i odlično se proveo. Pritom nemaš crnih pomisli kako je možda upoznao neku super djevojku ili te, još gore, prevario. Nemaš ni potrebu pitati ga za isto, što znači da je među vama stvoreno povjerenje – osnova veza na daljinu uz koju sve dalje ide glatko.

Foto: Grebenyuk Dmitry/Shutterstock