Kako umom izliječiti tijelo

zdrav zivot

Naše misli su ono što osjećamo i što jesmo. Tako i naše tijelo. I medicina prihvaća da našem tijelo radimo ono što mislimo. Funkcije našeg tijela su pod utjecajem naravi naših misli i emocija.

Kod liječenja je poznat učinak placeba. Placebo, poput šećerne tablete nema nikakvog učinka na naše tijelo. No, ako pacijentu kojem ste dali takvu tabletu kažete da je prava tableta, placebo može imati isti ako ne i bolji učinak nego tableta koju je pacijent trebao popiti. Ponekad se stvarno potvrdi da ljudski um ima veći učinak u iscjeljivanju bolesti nego terapija konvencionalnim ljevovima.

Učinak placeba je jaka pojava. Ako pacijent misli i vjeruje da je tableta placeba lijek, to će utjecati na njihove funkcije u tijelu i biti će izliječeni.

Svaki oblik liječenja ima svoje mjesto, stoga nikako ne treba negirati medicinu, no ne treba niti negirati snagu uma. Liječenje pomoću snage uma se može odvijati paralelno sa medicinskim liječenjem i tada će bolesnik najbrže doći do ozdravljenja.

Ako se nekome javljaju bolovi, lijekovi će pomoći smanjiti bol, a to čovjeku može pomoći da se više usredotoči na vlastito zdravlje. Ako se otvorite i pozitivno razmišljate, možete osjetiti dobro zdravlje, bogatstvo, radost u životu. No, ako se okružite negativnim mislima, zdravlje vas može prestati služiti i možete imati osjećaj da vam je svaki dan tegoban.

Postoji jako puno bolesti i dijagnoza koje pogađaju ljudsku rasu. One su sve rezultat jedne stvari a to je stres. Bolesti predstavljaju slabu kariku i ako lanac ili organizam izložite velikom stresu, jedna karika će puknuti.

Tjelesni pokazatelji su često posljedica unutarnjeg stanja našeg uma. Nemojte to zanemarivati. Postavlja se pitanje; ako je je osoba sama stvorila bolest svojim negativnim mislima, pretjeranom izloženošću stresu, nezdravim životom, može li se to promijeniti snagom pozitivnog razmišljanja? Mnogi će se složiti da je odgovor apsolutno potvrdan!

Autor: S. G., Foto: BigLike Images/Shutterstock