Kako se riješiti mirisa cigareta

Uništena cigareta, Foto: ansar80/Shutterstock

Smrad koji dopire od samih cigareta može vaš životni prostor učiniti kao da se nalazite u kafiću. Naime prema brojnim istraživanjima pokazalo se kako upravo nepušači imaju problema s ustajalim zrakom. Problem leži u činjenici što takav zrak neke nepušače može dovesti do kašlja, a neki čak znaju osjećati i glavobolju. Želite li se riješiti neugodnog mirisa slijedi nekoliko savjeta.

Operite sve što se može oprati

U slučaju da se pušilo u vašem dnevnom boravku, operite zavjese, a kaučeve pokušajte usisati s usisivačem na vodu koji ne samo da će očistiti vaš namještaj nego će ga ujedno i osvježiti.

Ocat

Provjerite imate li u kuhinji ocat ako imate stavite ga malo u zdjelicu i pustite preko noći. Dokazano otklanja neugodni miris cigareta.

Limun ili naranča

Uzmite navedeno voće i ogulite ga. Koru koju ste skupili rasporedite po određenom prostoru, a upravo će one pomoći kod ublažavanja neugodnih mirisa.

Soda bikarbona

Sva mjesta za koja mislite kako su zaprljana, odnosno tamo gdje se god koristila cigareta stavite malo sode bikarbone. Nakon što ste je posuli na određena mjesta, pustite da djeluje nekoliko sati i zatim usišite.

Kava

Ako niste znali upravo je kava idealna za rješavanje mirisa cigareta, ali pazite da je rasporedite baš svuda jer može ostaviti mrlje. Pokušajte ju zamotati u filtere za kavu i držite ju zatvorenu. Paketiće rasporedite na mjesta gdje se pušilo.

Drveni ugljen

Malo ugljena neće naškoditi, a ako ga ostavite na određenim mjestima ugodno ćete se iznenaditi.

Žarulje

Žarulje osim što pružaju svjetlost isto tako privlače dim stoga je potrebno dobro ih očistiti prije i kasnije.

Foto: ansar80/Shutterstock