Kako se nositi s neispunjenim očekivanjima

Neispunjena očekivanja, Foto: Andrey Shadrin/Shutterstock

U trenucima kada želimo postići bolje i više, ispuniti neke naše osobne ideale, normalno je da se vežemo uz rezultate koje očekujemo od nas samih. Očekivanja nas tjeraju naprijed i omogućuju nam da svoje planove privodimo kraju. No, ponekad nas emotivna nestabilnost veže za nešto što mislimo da bi se trebalo dogoditi, a to nas ograničava i sprječava nas da budemo sretni.

Živite sada i ovdje

Nikada nemojte žaliti za onime što biste željeli da se dogodilo, a nije. Živite sada i ovdje i dajte si mogućnost da poboljšajte svoj život i ispunite sve svoje ciljeve. Budite sretni i zahvalni na onome što imate. Budite realni, ali i živite za svoje snove i za cilj koji će vas usrećiti.

Budite optimistični i spremni za nove prilike

Uvijek zadržite dozu optimizma, ali u isto vrijeme se oslobodite vjerovanja da postoji samo jedan mogući ishod. Tako ćete uvijek ostaviti mjesta za inovativna rješenja i mogućnosti koje će promijeniti vaš život na bolje.

Budite otvoreni prema neočekivanim situacijama

Uvijek budite spremni na situacije na koje ne možete utjecati, a koje će se kad tad dogoditi. Također, dogodit će se i ono što niste priželjkivali i s čime se ne slažete. Budite spremni na kompromis. Ponekad će vam se činiti da vam ništa ne ide od ruke, da se cijeli svijet urotio protiv vas i da se sve ruši vama na leđa. No, nema druge nego zadržati dozu fleksibilnosti koja će vam pomoći da i ono negativno sagledate s pozitivnog aspekta.

Izbacite iz glave očekivanja

Što manje razmišljate o onom što očekujete od života, život će vam više imati smisla i bit će sretniji. Ako se ne slažete s trenutnom situacijom, s potrebama ili željama drugih, a koje se tiču vas, razmislite kako ih ipak možete okrenuti u svoju korist i kako možete iz njih izvući maksimum. Učinite sve da se prilagodite.

Vaš život će uvijek biti pomalo nepredvidiv. No, važno je da sve te neočekivane situacije prihvatite kao obrate koji su se morali dogoditi, a iz koje ćete ipak izvući pozitivno iskustvo.

Autor: M.L., Foto: Andrey Shadrin/Shutterstock