Savršeni make up za plave oči

plave oči

Plave oči poput mora, oceana ili neba zaista su posebne i potrebno je znati kako istaknuti njihovu ljepotu da bi bile još ljepše i zanosnije. Šminkanje nije kompleksno, ali zahtijeva puno ljubavi, truda i vremena. Osim toga potrebno je znati koje vam boje odgovaraju i uz koju ćete šminku postići izgled iz snova.

Jeste li znali da samo 10% populacije ima plave oči. One su rijetke i posebne, ali nažalost pokazalo se da to nema nikakve veze ako ih ne znate našminkati. Šteta je da plave oči ostanu neprimjetne.

Poznato je kako uz svaku boju očiju najbolje idu one nijanse sjenila koje su suprotne od prirodne boje. Za plavu boju najboljim su se pokazala sjenila u boji bakra i bronce. Pokušajte i vidjet ćete čaroliju. Odlučite li staviti brončano sjenilo vaše će oči još više zasjati.

Osim zemljanih tonova koji kao da su stvoreni za plave oči, nećete pogriješiti ako se odlučite i za druge nijanse kao što su ljubičasta i srebrna. Dobro je znati kako odabir boje sjenila ovisi o boji očiju, odnosno koju nijansu plave imate. Ako se radi o tamno plavoj boji odgovarat će vam ružičasta i srebrna.

Ako su vaše oči svijetlo plave onda bi bilo najbolje posegnuti za sjenilima srednjeg intenziteta. Uvijek odabirite boju lavande, breskve, pepeljaste i smeđe nijanse. Neka boje uvijek budu svjetlije, jer ne želite izgledati umjetno.

Tamnije nijanse možete koristiti u kombinaciji sa svjetlijim tonovima ako želite vizualno povećati svoje oči. Smokey eyes odličan je odabir za večernji look. Uz sjenilo iskoristite i tuš iste nijanse koji ćete staviti samo na vanjske rubove kapka.

Dame s plavim očima obično imaju i svjetliju put. Tada je najbolje izbjegavati šminku prejakih boja, a koristiti smeđe nijanse kako za tuš tako i za maskaru. Plavu boju sjenila bilo bi najbolje izbjegavati, a ako ju baš želite onda odaberite boju sjenila što sličniju vašoj boji očiju.

Autor: S.Š., Foto: Leegudim/Shutterstock