Savršene trepavice uz pomoć maskare

stavljanje maskare

Šminkanje je proces koja podrazumijeva poznavanje nekoliko tehnika koje se odnose na isticanje prednosti i sakrivanje nedostataka. Mnoge žene znaju kako se našminkati, ali sve ostale koje nisu sigurne kako istaknuti ljepotu očiju slijedi nekoliko savjeta.

Iako šminkanje uključuje nekoliko faza, među popularnijima su one koje se odnose na isticanje očiju. Sjenilo, tuš, maskara i olovka za oči vaš su saveznik kada želite našminkati svoje oči i pokazati njihovu ljepotu u punom sjaju.

Poznato je kako način nanošenja maskare za mnoge stvara problem, a on se odnosi na grudice i ljepljenje trepavica. Da to su problemi koje možete ukloniti uz malo iskustva i strpljenja. Prije nego krenete nanositi maskaru uzmite uvijač za trepavice.

Uvijač za trepavice je potreban jer se uz pomoć njega oblikuju trepavice i olakašava daljna procedura. Potrebno je uvijačem prvo stisnuti na korijen, a zatim na sredinu te na vrhove. Kada ste završili s uvijanjem trepavica slijedi maskara.

Ne zaboravite da se na četkici nalazi uvijek više smjese nego što vam je potrebno, pa je zato važno nakon što izvučete četkicu obrisati ju lagano uz papirnatu maramicu. Tako ćete ukloniti višak i vaše se trepavice neće zalijepiti.

Uvijač pospremite jer vam sada više ne treba. Uzmite maskaru i stavite ju prvo na gornje trepavice uz sam korijen. Četkicu nanosite prema vrhovima prilikom čega ćete zatvarati kapak. Istu radnju morate ponoviti i na drugom oku.

Pričekajte minutu i krenite nanositi drugi sloj maskare. Učinite sve što ste i dosada, ali pazite da povlačite četkicu od korijena prema vrhovima. Završili ste s gornjim i sada je vrijeme za donje trepavice. Na donje trepavice nanosite četkicu od korijena prema vrhovima.

Sada znate kako imati savršene trepavice uz pomoć maskare. Budite oprezni i slijedite savjete jer ćete tako imati neodoljiv pogled koji će osvojiti mnoge.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock