Najbolja šminka za crvenokose

crvenokosa

Plavuše, brinete, crnke i crvenokose. Svaka od ponuđenih boja ima svoje posebnosti i ističe ljepotu žene na osebujan način. Neke su se rodile s određenom bojom kose, a neke su je postigle bojanjem. Plavuše se odlično zabavljaju, brinete se ponose bojom koja najviše odaje prirodnost, crnke su mistične, a crvenokose vatrene.

Crvena boja je oduvijek bila posebna, dinamična i izbor svih onih žena koje se ne boje istaknuti i reći što misle. Otvorenost, direktnost i zamamnost njihov je zaštitni znak.

Crvena boja je oduvijek bila popularna, a njezina je popularnost jačala ovisno o vremenskim periodima i modnim trendovima. Nekad možda nije bila na samom vrhu, ali žene su je oduvijek voljele.

Postoje prirodne crvenokose i one koje bojaju kosu. Prirodne crvenokose i žene koje odlučuju obojati kosu u crvenu boju, imaju svjetliju boju kože i zbog toga bi bilo najbolje odabrati puder svjetlije nijanse, ili kremu koja ne šteti licu kao što to čini puder.

Osim pudera stavite i rumenilo u boji breskve i koraljno crvenoj. Ružičasta rumenila nisu dobar odabir za žene svjetlije puti s crvenom bojom kose, jer cijelu sliku ostavljaju nedorečenom, što nije dobro. Oči istaknite zlatnim, smeđim i sivim tonovima ili u ljubičastoj nijansi.

Smeđa maskara uvijek je bolje rješenje od crne maskare, jer crna boja stvara velik kontrast u odnosu na svijetlu put. Najbolje je ako se odlučite za smeđe-crnu kombinaciju.

Maskara i sjenilo su važni za oči, ali istaknuti ih možete i obrvama. Kod obrva treba izbjeći kontrast tamnih obrva, a to se može učiniti olovkom u smeđe-crvenim tonovima. Olovku nanosite nježno između dlaka obrva u kratkim potezima.

Vaše usne mogu biti još ljepše uz ruževe određenih nijansi kao što je boja koralja, breskve i marelice koje ženama daju elegantan izgled.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock