Kako odrediti oblik lica

određivanje oblika lica
Određivanje oblika lica, Foto: Maksim Toome/Shutterstock

Oblik lica specifičan je za svaku od nas iako generalno postoji 6 bazičnih oblika koji se mogu pojaviti u raznim varijacijama. Vaš oblik lica odredit će koji make up i frizura će vam pristajati. Stoga uzmite kratki trenutak koji bi vam mogao pomoći izbjeći mnoge estetske neprilike.

Zavežite rep i stanite pred ogledalo gdje imate prirodan izvor svjetla i proučite svoje lice. Kako biste odredili koji je vaš oblik morat ćete uzeti u obzir širinu čela, jagodica i vilice.

Srcoliko lice možda je najlakše uočiti. To je ono koje je najšire na čelu, ima relativno istaknute jagodice i zatim se naglo sužava i završava šiljatom bradom. Cilj će biti umanjiti istaknutost brade pri šminkanju i odabiru frizure.

Četvrtasto lice je ono koje izgleda potpuno jednako široko na sva tri područja. Ovaj oblik lica ujedno karakterizira naglašena struktura kostiju jagodica i čeljusti tj. oštri kutevi i bridovi. Trebat će ga omekšati blagim make-upom i mekim linijama frizure.

Dijamanti su ženini najbolji prijatelji, no znate li koje je dijamantno lice? To je ono koje je najšire u području jagodica i zatim se naglo sužava prema čelu i bradi. Cilj će biti ujednačiti jagodice s ostatkom lica.

Okruglo lice je zapravo varijacija četvrtastog lica. No što je različito pitate se. Dakle, i okruglo lice je jednako široko na svim dijelovima samo je stvar u tome da su linije zaobljenije i punije, posebice linija čeljusti i obrazi. Cilj će biti stvoriti nešto oštrije linije.

Najzahvalniji oblik lica je upravo ovalno lice jer dobro podnosi većinu fizura i make up stilova. Ako vam je genetski rulet podario ovakav oblik možete biti zahvalne. Izduženo lice je vrlo uočljivo. Obično ima i iznimno visoko čelo koje ćete nastojati prikriti i ujedno nadodati nešto punine i širine u lice kako bi se ono vizualno činilo kraćim i skladnijim. Nadamo se da ste uspjele odrediti svoj oblik i sada možete krenuti dalje istraživati što vam najbolje odgovara.

Autor: L.K.  Foto: Maksim Toome/Shutterstock