Kako sačuvati bateriju na mobitelu

baterija na mobitelu

Koliko vam dugo traje baterija na mobitelu? Današnji mobiteli trebaju puno električne energije zbog čega se dogodi da punu bateriju potroše za samo jedan dan.  Postoje načini uz pomoć kojih ćete produljiti trajanje baterije na pametnom telefonu, a zahvaljujući kojima se nećete dovesti u situaciju da vam se isprazni baterija baš kada vam najviše treba.

Kako produžiti trajanje baterije na mobitelu? Možete promijeniti osvjetljenje na zaslonu tako što ćete odabrati opciju s kojom će se osvjetljenje automatski prilagoditi prostoru u kojem se nalazite.

Savjetuje se da smanjite jačinu zvona i isključite opciju vibriranja. Životni vijek baterije možete produžiti tako što ćete paziti da vam mobitel uvijek bude hladan. Trebalo bi izbjegavati ostavljanje mobitela u automobilu na direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Pametni telefoni imaju brojne funkcije koje bi trebale olakšati korištenje mobitela i lakše snalaženje. Među njima se nalazi i aplikacija s kojom je moguće kontroliranje potrošnje energije. Provjerite ima li vaš mobitel tu opciju i ako je tako, pronađite aplikaciju, isključite ju i namjestite potrošnju kakvo vama odgovara.

U bolje opremljenim dućanima postoje razni uređaji koji bi vam trebali omogućiti dulji vijek baterije. Među njima se nalazi i vanjska baterija koja rad telefona može produžiti za nekoliko sati. Jedini problem je što dobivate dodatnu težinu zbog baterije.

Mnogi korisnici pametnih telefona imaju uključene brojne aplikacije koje ni ne koriste. Kako bi sačuvali životni vijek baterije te da se ne bi doveli u situaciju da vam se mobitel ugasi, a nigdje ga ne možete napuniti, potrebno je isključiti nepotrebne aplikacije kako ne bi skratile trajanje baterije i nepotrebno trošile energiju.

U svakom telefonu nalaze se postavke uz pomoć kojih ćete moći namjestiti sve što želite, bilo da se radi o tome da želite uključiti bluetooth ili možda Wi-Fi. Spomenute opcije su korisne i dobro ih je imati, ali ako ostanu uključene a vi ih ne koristite, to može utjecati na bateriju i isprazniti je prije nego što ste mislili.

Savjetuje se da u postavkama pronađete opciju gdje vam se nudi GPS, Wi-Fi i Bluetooth te ih isključite kada vam ne trebaju. Na kraju možete pokušati na zaslonu mobitela umjesto slike koju ste nedavno uslikali ostaviti samo tamnu pozadinu. Tako će se uštedjeti na bateriji.

Autor: S.Š., Foto: Bevan Goldswain/Shutterstock