Dvostruka slika na 3D televizoru

slika na 3 d televizoru

Slika na televizoru mora biti odlične kvalitete kako bi mogli uživati u omiljenom filmu ili seriji. Na daljinskom upravljaču postoje opcije s kojima ćete moći namjestiti svjetlinu, oštrinu i kontrast. Ali što je s 3D televizorima i kada se tijekom gledanja na televizoru pojavi dvostruka 3D slika?

Prije nego krenete u rješavanje problema dobro je znati kako postoje aktivni i pasivni 3D televizori. I dok se kod aktivnog načina gledanja korisnik mora odlučiti za 3D naočale s elektroničkim zatvaračima koji u određenim vremenskim intervalima prema oku propuštaju svjetlost, naočale za pasivan 3D televizor su polarizirane i lakše za rukovanje.

Ako koristite aktivne naočale koje su vam potrebne kako bi mogli doživjeti drugačiju dimenziju filma, potrebno je voditi računa o sustavu napajanja. Aktivne naočale se napajaju uz pomoć malih baterija koje se trebaju promijeniti kada se isprazne. Prije nego ih krenete koristiti provjerite o kojim se baterijama radi kako bi ih mogli što prije nabaviti ili imati spreman novi set za uporabu.

Odlučili ste pogledati film na novom televizoru ali se pojavila dvostruka 3D slika? Dogodi li se da je slika dvostruka ili mutna postoji nekoliko načina kako to možete riješiti.

U izborniku televizora nalazi se senzor za ambijentalno osvjetljenje uz pomoć kojeg se može regulirati svjetlina na zaslonu. U prostoriji u kojoj nema toliko svjetla zaslon će potamnjeti dok će u dobro osvijetljenoj prostoriji posvijetliti.

Za korištenje 3D naočala potrebno je namjestiti sliku i od ponuđenih opcija odabrati onu na kojoj se slika najbolje vidi. Slika će biti svjetlija za razliku od načina gledanja na 2D televizoru, budući da spomenute naočale upijaju jedan dio svjetlosti.

Ukoliko koristite aktivni sustav 3D televizora potrebno je namjestiti postavke na tv-u kako ništa ne bi blokiralo infracrvene odašiljače koji uz pomoć naočala prenose infromacije o prekidanju i propuštanju signala za svako oko.

Prije gledanja treba provjeriti jesu li baterije pune. I dok se određene slušalice mogu puniti uz  pomoć utičnice na televizoru, ostale koriste litijske baterije koje se s vremena na vrijeme moraju zamijeniti.

Uživajte u drugačijem doživljaju odabranog sadržaja na televiziji i ne zaboravite pospremiti naočale na sigurno mjesto svaki put nakon korištenja, kako bi ih sačuvali od oštećenja.

Autor: S.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock