Kako razumjeti muškarce

zamišljena žena

Svi ljudi su različiti i baš zbog toga se volimo i družiti s različitim ljudima od sebe, upoznavati ih i saznati njihove tajne i različitosti od nas te se veseliti našim sličnostima.

U vezama se kaže da se različito privlači, no kada se s različitim od sebe živi svakodnevno često se počnemo sudarati i svađati oko banalnih stvari. Upravo oko onih različitosti koje su nas privukle.

Kada je riječ o muškarcima i ženama unatoč brojnim sličnostima i sitnim razlikama, čak i najsličniji muškarac vama, različit je u jednome, muškarac je.

Muškarci ozbiljnu vezu ne smatraju tako ozbiljnom kao mi žene. Žene kada uđu u ozbiljnu vezu, sve ostale muškarce udalje od sebe i postavi zid. Dok muškarci to rijetko kada rade osim ako ih mi na to ne natjeramo.

Muškarac misli da to što je u vezi ne znači da ne smije pogledati drugu ženu, nasmiješiti joj se ili lagano flertati. Ako ga pitate je li to u redu, on će tek tada početi razmišljati o aspektima flerta. Oni jednostavno ne razmišljaju o tome u tom trenutku. 9 od 10 muškaraca pogledat će zgodnu ženu koja prođe pokraj njih, i svih 9 neće znati zašto su je pogledali i većina ih neće to niti registrirati.

Žene će na to poludjeti. Jer žena razmišlja na svoj način i ona kada pogleda muškarca ocjenjuje je li on potencijalan partner za nju. S druge strane, muškarci samo gledaju guzu, grudi ili noge i to bez razmišljanja.

Oni teško komuniciraju sa ženama jer ne znaju kako nam objasniti neke svoje postupke. Oni rade neke stvari bez da su uopće svjesni toga i kada se susretnu s paljbom pitanja zašto si ovo, zašto si ono, objasni ovo ili ono, oni jednostavno ne znaju što reći. Žene se u svađi pretvore u zapisničare i vade datume i događaje s točnim opisima stvari dok muškarac nema pojma o čemu ona priča.

Upravo zbog ovih nekoliko ključnih razlika između muškaraca i žena dolazi do brojnih svađa i zamjeranja u odnosima. Žena počne misliti da je muškarac ne voli, ona pati, a on se povlači i nije mu jasno o čemu je riječ.

Autor: J.S., Foto: Sergej Khakimullin/Shutterstock