Kako poboljšati učinkovitost radijatora

Djevojka uz radijator, Foto: Khvost/Shutterstock

Vjerojatno nema gore situacije nego kada se nađete u prostoriji koja nema tako učinkovite radijatore. Ili su ti radijatori jednostavno dali svoje, pa toplina više ne dolazi u velikim količinama. Vana je hladno i ne znate kako se zagrijati.

Nije sve tako crno. Rad radijatora se može poboljšati, a za to treba samo malo vremena i truda. Ne želite se više smrzavati i osjećati već polako ozebline, poslušajte savjet koji će vam pomoći u vašoj želji da se zagrijete.

Poboljšajte učinkovitost radijatora. Evo jednostavna načina kako možete dobiti više topline iz radijatora, a da pritom ne potrošite više novca na plin ili struju. Napravite podlogu koja će odbijati toplinu i pričvrstite je iza radijatora.

Zalijepite deblju aluminijsku foliju na komad kartona tako da sjajna strana bude okrenuta prema van. Toplinu koju radijator isijava folija će reflektirati u prostoriju tako da se neće izgubiti zagrijavanjem zida iza radijatora. Imate li radijatore s gornjom pločom, takoder pomaže ako foliju stavite s donje strane ploče.

Foto: Khvost/Shutterstock