Kako oprostiti prijateljici

kako oprostiti prijateljici

Biti žrtva izdaje je osjećaj koji boli i ostavlja prazninu. Kada nekome potpuno vjerujete, poklonite mu najbolje godine svog života, uz njega ste kao bezuvjetni prijatelj, a onda vas ta osoba izda. Kako smoći snage i oprostiti joj?

Kako pronaći mjesta za novi list, kako krenuti dalje s vašim prijateljstvom? Prijateljstvo je kao i svaki drugi odnos, zahtjevan i nailazi na iskušenja i razne životne prepreke. Za prijateljstvo je potrebno mnogo razumijevanja i tolerancije.

Kada vas prijatelj izda, jedino vi možete donijeti najbolju moguću ispravnu odluku, želite li oprostiti ili ne, želite li dati novu šansu vašem prijateljstvu ili ne. Kada osjetite izdaju, osjećaj koji vas prevlada je razočaranje i praznina, osjećaj povrijeđenosti koji vas totalno zasljepljuje da oprostite.

Ako osjećate da jednostavno ne možete prijeći preko toga i ne možete dati novu šansu prijateljstvu, ne radite ništa loše. Pokušajte oprostiti, radi mira u svojoj duši, ali nastaviti prijateljstvo ne morate.

Vi sami birate krug svojih prijatelja i ako ste u nekog izgubili potpuno povjerenje, ako su vas izdali, izbacite takve negativne ljude iz svog života i ostavite ih u prošlosti. Ne radite ništa loše, jednostavno ne želite biti okruženi takvim ljudima.

Često se zapitate je li vaše cijelo prijateljstvo bilo lažno ili ste krivu osobu smatrali prijateljem, ali ne zamarajte se nevažnim stvarima. Bitno je da ste svjesni trenutne situacije i učinite ono što je za vas najbolje.

Teško je nekada iza sebe ostaviti godine prijateljstva, ali ljudi se mijenjali, pa tako i neki na loše, a neki na bolje. Ako vam jednostavno ne odgovara nečije društvo, to je normalno i prirodno… Nikada ne smijete prisilno rješavati neku situaciju, dajete vremena da sve sjedne na mjesto. Budite uvijek hladne glave.

Naučite kontrolirati svoje emocije. Iskrenost se cijeni, ali budite dostojni i nikad se spuštajte na nivo koji ne doliči dami. Pokušajte razgovarati i razgovorom riješiti problem. Ako osjećate da vaša prijateljica nije iskrena i da ne dijelite mišljenje, nije vrijedno vašeg truda. Maknite se od toga. Iscrpit će vas stalna borba i trud.

Vrijeme zaista liječi rane, dajte sebi vremena za opravak, dajte vašem prijateljstvu vremena. Nekada odustati ne znači poniziti se, nekad odustati znači biti jači od njih, snažniji i zreliji. Odlika zrelih je maknuti se od loših stvari, loših prijateljstva, lažnih obećanja.

Autor: M.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock