Kako odgajati sinove

dječak

Kako uspješno odgojiti dijete, da odraste u samouvjerenu, zadovoljnu i sposobnu osobu, pitanje je mnogih roditelja. No, osim tih pitanja, mnoge majke se pitaju kako odgojiti sinove koji će znati usrećiti svoju ženu, a time imati i sretan partnerski život. Ukoliko ste i vi majka jednog sina, u nastavku vam donosimo kao ga trebate odgajati.

Naučite svog sina da pravi muškarci ne kriju svoje osjećaje. Nekada su muškarci odgajani da skrivaju svoje osjećaje, a nerijetko se može i dan danas čuti rečenica poput one “muškarci ne plaču”. E pa to nije tako i ne smije biti tako. Svaka osoba na ovom svijetu ima pravo na svoje osjećaje, pa tako i muškarci, te se nemaju čega sramiti i što skrivati. Naučite svoje dijete da otvoreno pokazuje i priča o svojim osjećajima.

Kada vaš sin postane dovoljno odrastao da počne izlaziti i da počne prakticirati seksualni odnos, ne sramite s njime pričati o tome. Pričajte otvoreno o svemu, koliko god vam on to bude dopustio. Važno je samo da mu date do znanja koliko je seksualan odnos opasan, ukoliko se ne bude štitio, te koje su sve moguće posljedice.

Naučite svoga sina da je normalno da žena ima i karijeru i dijete, isto kao i on. Današnje vrijeme se razlikuje od prošlosti, te su danas muškarci i žene ravnopravni. Isto tako mu dajte do znanja da je on svome djetetu potreban kao otac, jednako koliko je njegova žena potrebna djetetu kao majka.

Prije nego vaše dijete uđe u pubertet započnite s njime razgovor o seksualnim odnosima. Objasnite mu isto tako da alkoholna pića mogu utjecati na njegovo razmišljanje i ponašanje, te ukoliko je pod utjecajem alkohola najbolje je da izbjegava djevojke. Naučite ga da ukoliko mu djevojka kaže ne, da to znači ne i gotovo.

Naučite ga da muškarci mogu biti i jaki i nježni, te da takve muškarce koji su istovremeno jedno i drugo, žene najviše vole. Naučite ga kako da se ponaša sa slabijima od sebe, te da uvijek pomogne kada je u mogućnosti.

Autor: A.Z., Foto: Catalin Petolea/Shutterstock