Kako očistiti mobitel

djevojka priča na mobitel

Čist mobitel?! Zašto je to važno? Na temelju brojnih istraživanja dokazano je da se na mobitelu nalazi prljavština koja nije bezazlena. Zbog bakterija koje se nalaze na zaslonu mobitela svatko od nas može dobiti bolest zbog koje će kasnije imati komplikacije.

Iako se nekima to čini kao nešto što nije stvarno kao ni opipljivo, očito je kako je opasnost stvarna i zato ne treba zanemariti upozorenja koja stižu od brojnih zdravstvenih ustanova. Gripa i probavne smetnje samo su dio tegoba koje možete imati ako ne čistite redovito svoj mobitel. Pored toga što ćete osigurati svoje zdravlje, čišćenje je potrebno jer vam tako mobitel može trajati duže.

Za koje se god sredstvo odlučili važno je da ga ne špricate direktno na mobitel nego na pamučnu krpicu kojom ćete prijeći preko zaslona. Za temeljito čišćenje možete posegnuti za alkoholom, a osim pamučne krpice možete se poslužiti i pamučnom vatom.

Započnite čišćenje tako što ćete krpicom proći preko cijelog mobitela, a ako nemate touch screen nego gumbiće, pazite da prijeđete preko svakog od njih kako bi se osigurali da ste uklonili i ostatke prljavštine koji su se zavukli na najmanjim mjestima.

Zaslon mobitela ćete očistiti krpicom i sredstvom za pranje stakla. Za ovaj dio mobitela se ne preporuča alkohol jer se radi o osjetljivom području osim ako niste stavili prozirnu foliju kao zaštitu.

Ako je vaš mobitel zaštićen maskom i ukoliko se ona ne može odstraniti nemojte forsirati nego prođite krpicom po mjestima gdje možete. Očistiti možete i područja gdje se nalaze zvučnici i to uz pomoć alkohola kao i mjesta predviđena za spajanje na slušalice i punjač. Sada je vaš mobitel čist i sjajan, a radite li to često duže će vam trajati i ukoliko ga poželite prodati imat ćete više šanse jer će biti uščuvan.

Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock