Feniranje kose kod kuće

ravna kosa

Bilo bi lijepo kada bi svaki put kosu mogli oprati kod frizera. Tako bi dobili lijepo isfeniranu kosu koja bi izgledala poput onih frizura kakve možete vidjeti na reklamama. Nažalost rijetko tko si može priuštiti takvo nešto, pa zato nema druge nego da se naučite sami fenirati kosu.

Postupak nije težak, a potrebno je samo malo iskustva i strpljenja. Sve ovisi o tome kakvu kosu imate i koliko je duga. Žene koje imaju kratku kosu puno će brže završiti s feniranjem od onih žena koje imaju dugu kosu.

Za ljepotu treba malo i istrpiti zato se naoružajte živcima i počnite s feniranjem. Prvo što morate napraviti je oprati kosu kako bi bile lijepa i čista, a ne zaboravite staviti i malo silikona za više sjaja.

Kako bi mogli isfenirati kosu, a da to liči na nešto važno je da ste dobro isprali šampon i regenerator. Ako vam ostane malo na kosi nećete moći dobiti oblik kakav ste željeli, jer će vam kosa biti mlitava. Kako bi bili sigurni da ste uklonili sve ostatke šampona, perite kosu barem devedeset sekundi.

Pogledajte kako treba osušiti kosu.

Kod feniranja kose od velike je važnosti da odaberete pravu četku koja će vam olakšati cijeli posao. Imate li tanku kosu bilo bi najbolje kada bi odabrali plosnatu četku, jer ćete uz pomoć nje dobiti volumen. Imate li kovrčavu kosu za vas je velika okrugla četka.

Prvo osušite kosu, ali pazite da ju ne osušite do kraja. Zatim podijelite kosu na nekoliko pramenova koje ćete zatim jedan po jedan izvlačiti na četku. Sušilo pomjerajte odozgo prema dolje, koji mora cijelo vrijeme pratiti četku.

Nakon što ste završili s feniranjem stavite malo laka ili pjene kako bi vam frizura dugo zadržala željeni oblik. Za žene koje imaju tanku kosu, volumen će dobiti tako što će glavu usmjeriti prema naprijed. Sada možete imati frizuru baš kao da ste bili kod frizera.

Autor: S.Š., Foto: Valery Bareta/Shutterstock