Kako napraviti balzam za usne

balzam za usne

Mnoge žene smatraju da bez balzama za usne život jednostavno ne bi bio isti. Sastavni je dio ženskih kozmetičkih torbica i uvijek odlično dođe u svakoj prilici. Donosimo vam kako napraviti balzam za usne kod kuće u samo nekoliko koraka.

Trebati će vam kvalitetniji pčelinji vosak, prirodni med te neko njegujuće ulje. Pčelinji vosak i med možete nabaviti u specijaliziranim ljekarnama.

Za ulje se možete odlučiti između maslinovog ulja, bademovog ulja te kokosovog ulja želite li da vaše usne imaju miris i okus po kokosu.

Vosak ćete dobiti u nešto većem pakovanju, no vama će biti dovoljna tek žlica voska. Ostatak voska spremite na hladno i tamno mjesto kako bi se zadržale hranjive tvari iz njega te kako se ne bi brzo pokvario.

Pčelinji vosak  usitnite te ga stavite u zagrijanu mikrovalnu pećnicu na neku srednju temperaturu. Bitno je da se nalazi u posudi koja se u mikrovalnoj neće rastopiti.

Vosak u ovom balzamu ima vezivna svojstva, a uz to će i dodatno omekšati vaše usne.

Pričekajte neko vrijeme da se vosak malo ohladi te postepeno nadodajte par kapi ulja po želji koje će njegovati vaše usne.

Na samom kraju u smjesu nadodajte med te ga također postepeno nadodavajte i usput miješajte smjesu kako bi i dalje ostala čvrsta i povezana.

Med ovdje ima ulogu da opskrbi usne svim potrebnim vitaminima koji usnama podaruju mekoću, ljepši i mladolik izgled.

Također, pomoću meda ćete imati slađi i ukusni okus na usnama!

Po želji možete dodati i miris za vaš balzam. U tome će vam odlično pomoći neki ekstrakt, npr. ekstrakt vanilije ili kakaa koji se inače stavlja u kolače.

Dobivenu smjesu smjestite u malu posudicu koja treba biti u potpunosti čista i dezinficirana.

Isto tako, možete je ukrasiti različitim šljokicama i sitnim detaljima koji će vaš balzam učiniti još posebnijim i orginalnijim.

Autor: A.B., Foto: kaarsten/Shutterstock