Kako nositi šarene kravate

Smiješni muškarac, Foto: Smart-foto/Shutterstock

Kravata je samo jedan od detalja koji čine ukupan outfit muškarca, ali može promijeniti cjelokupan dojam. Ovaj modni dodatak odavno više ne služi samo za svečana događanja i službene večere, a zahvaljujući različitim veličinama, krojevima i uzorcima svaki muškarac pomoću kravate može izraziti vlastiti stil.

Šarene i otkačene kravate možete kombinirati s odjećom neutralnijih nijansi, važno je samo da pripazite na veličinu. Bez obzira na to pripadate li kategoriji visokih ili niskih ljudi, kravata mora biti toliko duga da seže točno do pupka.  Idealna širina kravate je oko 5 cm, a tanje kravate su prikladne i za poslovne prilike, ali i za izlaske te vizualno bolje izgledaju uz odijela užeg kroja.

Kad je u pitanju usklađivanje kravate s košuljom i sakoom, važno je da elementi ne budu preslični, ali ni prerazličiti, kako ne bi isključivali jedan drugoga. Možete čak kombinirati i pruge na pruge, sve dok postoji razlika barem u širini pruga. Dopušteno je i sukobljavanje motiva u smislu veličine ili oblika pa tako je moguće kombinirati i točkasti uzorak i pruge, sve dok njihove veličine idu dobro zajedno.

Ako se želite izdvojiti i osvježiti svoj izgled nekom šarenom kravatom, a i dalje niste sigurni kako je kombinirati s ostatkom odjeće, za početak prilikom kupovine birajte kravatu sa sitnijim uzorkom.

Autor: A.V., Foto: Smart-foto/Shutterstock