Čišćenje pluća od nikotina

čišćenje pluća od nikotina

Svi su izloženi pušenju, bilo da su aktivni pušači ili pasivni. Ljudi se često nađu u zadimljenoj prostoriji i potrebno je da očiste svoja pluća i poboljšaju svoje zdravlje. “Pušačka pluća” se mogu obnoviti i to je najbitnije.
Jedna od metoda je kvalitetna prehrana.

Konzumirajte što više meda. Pokušajte izbjegavati hranu koja ne stvara pretjeranu sluz u vašem organizmu. Izbjegavajte velike konzumacije mlijeka, šećera, masnu hranu, bananu. Pokušajte jesti što više povrća, voća. Masna i začinjena hrana škodi vašem organizmu.

Izbjegavajte pretjeranu konzumaciju slane hrane. U svoju prehranu uvrstite hranu koja je bogata klorofilom. Prije svake upotrebe hrane, obavezno ju očistite. Važne su također metode disanja. Pokušajte disati duboko. Vježbe disanja su odlične za čišćenja pluća.

Masirajte svoje tijelo. Vježbe disanja su jedan od najboljih načina čišćenja pluća. Nije dovoljno samo duboko disati da bi postigli rezultate, za čišćenje pluća potrebno je puno više truda.

Pokušavajte dva do tri puta tjedno raditi inhalacije s eteričnim uljima poput eukaliptusa, pepperminta, ružmarina ili majčine dušice. Cilj vam je očistiti pluća od sluzi i svih toksina.

Pokušajte izbjegavati stres, promijenite prehranu. Ustrajnosti i strpljivosti poželjno je imati i samo tako ćete vidjeti svoje rezultate. Duhanski dim može narušiti opće zdravlje, a naročito zdravlje pluća. Zbog toga postoji recept za domaći lijek koji učinkovito čisti pluća i poboljšava zdravlje.

Za smjesu je potrebno 420 g bijelog luka, malo đumbira, 2 žličice kurkume, 400 grama smeđeg šećera i 1 litra vode. Vodu stavite u jednu posudu, ubacite šećer i zagrijete na pećnici. Kada voda zavri, staviti nasjeckani đumbir, luk i kurkumu te kuhajte sve dok smjesa ne zavri.

Posudu potom maknite s pećnice i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ljekovitu smjesu bi bilo najbolje ostaviti u hladnjaku. Svako jutro natašte uzmite dvije žlice ove smjese ujutro i tako na večer, kada pojedete zadnji obrok u danu. Osjećat ćete veliko poboljšanje. Ne zaboravite da je vaše zdravlje najvažnije, pa stoga mu posvetite malo vremena.

Pušenje je štetna navika s kojom treba prestati što je prije moguće. Važno je da poduzmete sve potrebne mjere kako bi se na vrijeme riješili navike koja utječe na kvalitetu vašeg života, pa tako i zaštitili od raznih bolesti.

Autor: M.Š., Foto: discpicture/Shutterstock