Kako biti pravi gentleman

Par na piću, Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock

Iako ponekad neki svrstavaju gentlemane u isti koš kao i papučare, postoji velika razlika među njima. Gentlemani su dobro odgojeni muškarci koji su u isto vrijeme lijepo odgojeni s dobrim manirama, a u isto vrijeme su i pomalo zločesti i vragolasti te prkose određenim pravilima. No, svaki pravi gentleman zna kako se ponašati prema svojoj djevojci kada su sami i kada su u društvu.

Dobro odgojeni muškarci privlačni su svim ženama. Oni su u isto vrijeme pristoji i seksi, ali uvijek zadržavaju svoju osobnost i karakter i preko nje neće prijeći.

U nastavku donosimo kako možete prepoznati pravog gentlemana i što ustvari muškarce čini gentlemanima.

Držanje vrata

Bez obzira na to što se društvo mijenja, žene i dalje vole da im muškarci pridrže vrata. Ne zato što one to ne mogu, već zato što se tada osjećaju važno i posebno. Držanje vrata ženama znači da pored sebe imaju snažnog muškarca koji će ih zaštititi u svim situacijama, a one će se uvijek osjećati ženstveno.

Naručivanje jela

Bez obzira na to jeste li u kafiću ili u restoranu, svaki gentleman zna da dame prve biraju što će naručiti. U tom slučaju, žena može prepustiti muškarcu da prvi naruči ili će muškarac naručiti i za nju i za sebe.

Plaćanje računa

Kod plaćanja računa ne radi se o tome da žena nema novca za platiti ili da ne želi platiti, već o manirama. Posebice ako se radi o prvom izlasku. Žena će ponuditi platiti račun, ali muškarac u svakom trenutku to treba odbiti.

Davanje komplimenata

Ne postoji žena koja ne voli komplimente. Ipak, postoje one koje ne vole kada muškarci pretjeraju. Kod davanja komplimenata važno je da muškarac uvijek bude iskren i da zadrži dozu tajanstvenosti.

Nošenje vrećica

Bez obzira radi li se o teškim stvarima ili o nekoliko komada kupljene kozmetike, uvijek kada ste u društvu žene koja nosi vrećice, ponudite se da joj pomognete odnijeti vrećice gdje kod treba. Malo bi bilo smiješno da žena pored vas nosi vrećice dok vi ne držite ništa u rukama.

Kontracepcija

Pravi gentleman je uvijek spreman i sa sobom nosi kondome. Ako imalo drži do sebe i do žene s kojom se upušta u intimne odnose, neće je nikada nagovarati na sekusalni odnos bez zaštite. Na ženu će uvijek ostaviti dojam onaj muškarac koji se pobrinuo za zaštitu nego onaj koji smatra da se za nju treba pobrinuti žena.

Seks

Kod seksualnog odnosa svaki pravi gentleman će uvijek na prvo mjesto staviti potrebe svoje partnerice, a tek onda svoje. On će prvo zadovoljiti ženu, a tek onda će razmišljati o sebi. Takav muškarac uvijek će dobiti duplu nagradu.

Autor: M.L., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock