Ječmena trava

ječmena trava

Ječmena trava je vrlo ljekovita, a samo jedna čaša soka s ječmenom travom osigurava tijelu obilje proteina, vitamina i minerala te pruža prirodnu pomoć organizmu. U pitanju je namirnica koja bi se trebala uključiti u svakodnevni jelovnik jer je bogata vitaminom C, kalcijem i željezom, a organizam ju lako probavlja te koristi u izlučivanju toksina i procesima probave.

Ječmena trava

Antivirusna svojstva koja se nalaze u soku od ječmene trave pomažu u obrani organizma od infekcija, a bogata je i vitaminima B skupine, posebice vitaminom B12 koji se preporučuje veganima i vegetarijancima.

Jednom čajnom žličicom ječmene trave tijelu se osiguravaju minerali, vitamini i aminokiseline, a pomaže i u jačanju imuniteta i alkalizaciji organizma. Pruža tijelu zdravu i prirodnu energiju koju ne iscrpljuje satima.

Redovnom konzumacijom ove ljekovite trave se pomaže u liječenju:

Savjetuje se i sportašima zbog obilja proteina koji pomažu u rastu i obnovi mišića. Isto tako je odlična za osobe koje žele skinuti kilograme jer eliminira toksine, potiče probavu i smanjuje potrebu za brzom i nezdravom hranom. Uz pomoć praha ljekovite trave osoba će se osjećati zdravije, lakše i mlađe.

Čišćenje organizma

Detoksikacija organizma je važan proces za bolje zdravlje svakog pojedinca. Postoje razne namirnice koje mogu pomoći i od kojih se mogu složiti ukusni i djelotvorni napici.

Sok od jabuke, cikle i mrkve

Osobe koje vole sok od jabuke, cikle i mrkve mogu ga pomiješati s peršinom i celerom kako bi u potpunosti osnažile i pročistile cijeli organizam. Za pripremu soka bit će potrebno 3 mrkve, 30 gr peršina, 2 žličice ječmene trave u prahu, 3 cikle, 3 štapića celera i 2 velike jabuke.

Od navedenih sastojaka potrebno je iscijediti sok i dodati 2 žličice ječmene trave u prahu, nakon čega je sok spreman za konzumaciju.

Sok od ječmene trave

Proljetni kašasti sok od ječmene trave osigurava aminokiseline, minerale, vlakna, željezo i druge hranjive tvari koje su vrlo ljekovite za organizam. Ovaj sok će tijelu osigurati novu razinu energije, olakšati probavu i pomoći u izbacivanju viška tekućine.

Za proljetni kašasti sok bit će potrebno 20 g rukole, 2 jabuke, 4 dcl vode, 30 g mladog špinata, 30 g jagoda, 2 manga i 2 žličice ječmene trave u prahu. Sve navedene sastojke je potrebno izmiješati u blenderu, nakon čega se sok može odmah konzumirati.

Zeleni sok

Jedan od najboljih multivitaminskih napitaka je zeleni kašasti sok kojeg je potrebno iscijediti u sokovniku i za kraj u njega umiješati ljekovitu travu. Za ovaj sok je dovoljno dodati 3 naranče i 3 jabuke ili bilo koje drugo voće po želji te na kraju dodati 2 žličice trave u prahu i popiti.

Krenite na vrijeme s promjenama životnih navika i pobrinite se da ste se opskrbili potrebnim namirnicama koje će vam pomoći kod pomlađivanja organizma i liječenja raznih bolesti.

Autor: A.Z., Foto: 3268zauber/Wikimedia