Jabučni ocat za mršavljenje

jabučni ocat i mršavljenje

Jabučni ocat je nutritivno vrlo vrijedna namirnica jer sadrži dijetalna vlakna, vitamine i minerale, a i odličan je izvor kalija, magnezija, kalcija, natrija, željeza i fosfora. Ima široku zdravstvenu primjenu jer sadrži 93 različite djelotvorne komponente. U nastavku saznajte zašto je jabučni ocat dobar za mršavljenje.

Prehrana u koju je uključen jabučni ocat i jabuke može pomoći u kontroliranju apetita zbog čega nutricionisti preporučuju da se jabuke uvedu na svakodnevni jelovnik.

Postoji više načina kako smršaviti, a na vama je da odaberete metodu koja se neće negativno odraziti na vaše zdravlje.

Ključnu ulogu u metabolizmu predstavlja jetra jer ukoliko se hrana ne prerađuje pravilno može doći do povećanja tjelesne težine. Ocat se koristi kao pomoć jetri kod probave hrane koja je bogata mastima i kod čišćenja od toksina.

U octu se nalaze pektinska vlakna koja smanjuju apsorpciju glukoze što doprinosi regulaciji suvišnog šećera u krvi. Prisutan je i kalij koji povoljno utječe na regulaciju krvnog tlaka i zdravlje srca.

Glavni uzročnik krvožilnih bolesti je povećana razina kolesterola, a pektini koji se nalaze u jabuci su prisutni i u jabučnom octu te se ta topljiva vlakna vežu za kolesterol i masnoće i izlučuju ih iz organizma zbog čega smanjuju njihov nivo u organizmu.

Ukoliko se crijeva ne prazne redovito dolazi do zatvora, a zbog smanjenje sekrecije probavnih enzima većina toksičnih materijala se zadržava u organizmu. Ako se redovito konzumira jabučni ocat povećava se unos vlakana koja će pomoći u normalizaciji pražnjenja crijeva.

Postoji više razloga zbog čega se mnogi odlučuju za konzumaciju jabučnog octa, bilo da se radi o mršavljenju ili o liječenju brojnih bolesti. Može se koristiti i kod problema s gljivičnim infekcijama jer stvara ravnotežu kiselo baznih reakcija u organizmu.

Odličan je i za smanjivanje apetita jer sadrži pektinska vlakna koja doprinose bržem osjećaju sitosti i ispunjavaju želudac. Doprinosi i održavanju konstantne razine inzulina zbog čega sprečava iznenadni napad gladi.

Oko zglobova se mogu nakupiti toksične komponente uslijed nezdravog načina života, što je slučaj kod artritisa, a ocat ima pozitivan učinak u njihovoj terapiji. Ne mora se konzumirati samo kao tekućina već ga je moguće konzumirati i u obliku šumećih tableta i u obliku kapsula.

Autor: A.Z., Foto: Ryan R Fox/Shutterstock