Emocionalno jake žene

žena u šetnji

Mnoge se žene ne znaju nositi sa svojim osjećajima i emocijama, a najčešće o sebi imaju mišljenje da su preosjetljive te se boje bilo kakvih jačih emocija. Ako ste i vi žena s ovim problemom, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da bez straha postanete emocionalno jake žene.

Gledajte na svoje emocije onako kako ih i osjećate te ih uvijek poštujte. Nikada ih nemojte miješati s emocijama prošlosti nego ih gledajte kao emocije koje osjećate sada. Primjerice kada doživite razočaranje na nekom području svoga života, prihvatite svoju tugu zbog razočaranja jer tek kada je prihvatite, moći ćete krenuti dalje i ispočetka.

Kada god se loše osjećate te kada su u vama sve negativne emocije, najbolji lijek i pomoć u takvim situacijama biti će vam kretanje. Pod kretanjem mislimo na šetnju, trčanje ili plesanje. Odaberite ono što vas najviše veseli i uz što ćete se najprije opustiti i izbacite sve negativnosti iz glave. Kada shvatite koliko vam ovo pomaže, prakticirajte to svaki puta kada se počnete osjećati negativno.

Uvijek budite zahvalni za sve što vas okružuje te se nikada nemojte sramiti reći koliko ste zahvalni. Pokušajte gledati što pozitivnije na život oko sebe, te ne zaboravite zahvaliti na svemu što imate.

Bilo bi dobro da svaki dan na glas izgovorite barem tri stvari na kojima ste zahvalni. Ako ta zahvalnost uključuje i osobe oko vas, obvezno im to recite. Nikada zahvalnost nemojte držati u sebi, te je probudite, i naučite izražavati, kako bi se i vi sami osjećali bolje. Ovako ćete vrlo brzo postati pozitivni, što će vam donijeti još veću sreću u život.

Što god vas usrećuje, nastojte se time što više baviti. Najbolje bi bilo kada bi napravili spisak svega što vas usrećuje, i kada bi svaki dan težili barem nešto sa tog spiska napraviti, kako bi bili što sretniji. Sretni ljudi osjećaju ljubav prema sebi, a voljeti sebe je ključ za uspjeh.

Autor: A.Z., Foto: Anidimi/Shutterstock