Čudni simptomi trudnoće

sretna trudnica

Sigurno znate koji su uobičajeni simptomi trudnoće koje većina žena očekuje kada saznaju da su trudne. No, postoje i malo drukčiji simptomi, koje slobodno možemo nazvati i čudnima jer ih većina trudnica niti ne očekuje, a pogotovo ne razmišlja o njima.

Žena kada postane trudna zapravo misli da je neko vrijeme oslobođena vaginalnog iscjedka. Ipak, to nije tako jer i tokom trudnoće postoji mogućnost iscjedka. To je sve zdravo i normalno te ako je iscjedak i veći, ne trebate se brinuti.

U tome će vam od velike pomoći biti uložak koji bez problema možete nositi. Pripazite ako se pojavi iscjedak neobične boje ili mirisa, tada je potrebno obratiti se ginekologu.

Želučane tegobe također su jedan od simptoma trudnoće zato nije rijetkost česta nadutost te problemi s vjetrovima. Izbjegavajte hranu koja vas napuhuje te nastojte ne zadržavati vjetrove i nadutost od koje možete samo biti loše raspoloženi.

Mnoge trudnice se žale da im je nos začepljen ili da imaju česta krvarenja iz nosa. U svoju prostoriju biste trebali staviti ovlaživač zraka koji će prostoriju učiniti malo vlažnijom te vam tako sluznica nosa neće biti suha i iritirana.

Takvim postupkom spriječiti ćete pucanje žilica u nosu i krvarenje nosa. Možete se poslužiti i s prirodnim ovlaživačima nosa kao što je morska sol.

Ne pomognu li vam ovlaživači, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ginekologom.

Zatvor je glavni neprijatelj skoro svake trudnice jer je rad crijeva usporen zbog promjene u hormonima. Pijte što više vode na dan te jedite vlaknaso voće i povrće te pijte jogurte koji će vam potaknuti rad crijeva.

Vijest o trudnoći je zasigurno bila toliko snažna da često imate problema sa spavanjem. Trudnice često zbog uzbuđenosti i saznanja da su trudne ne mogu brzo zaspati, a ako zaspu, probude li se tokom noći, ponovo ne mogu zaspati.

Zato je potrebno dovoljno se opustiti, a u tome će vam pomoći topla i mirisna kupka ili ugodan voćni čaj.

Saznajte u videu koji vam još znakovi mogu ukazati na sumnju trudnoće!

Autor: A.B., Foto: Monkey Business Images/Shutterstock