Crna haljina za vjenčanje

crna haljina

Napokon ste dobili toliko željenu pozivnicu za vjenčanje svoje drage prijateljice, jer ipak ste dugo vremena provele razmišljajući o tome kako je još samo ona ostala neudana. Vjenčanje je pred vratima, a vi samo morate znati što ćete odjenuti.

Hm… Samo? Radi li se o jednostavnoj odluci ili ne odlučit ćete vi sami, jeste li krenuli o tome razmišljati pet minuta do ponoći ili ste si ipak dali malo više vremena. Ako ste se bacili na razmišljanje onda znate kako je pred vama duži period premišljanja i “ozbiljnih” odluka.

Upoznati se s tradicijom kako se na vjenčanjima ne nose bijele haljine jer mlada ima pravo taj dan biti jedina u bjelini, a crna boja je rezervirana samo za mladoženju i njegovo odijelo. Ali jeste li primijetili kako mnoga vjenčanja danas nemaju puno veze s tradicijom?

Tako je, na današnjim vjenčanjima mlada može nositi haljinu u boji koju god želi, a mladoženja može imati odijelo u boji koja će se poklapati s vjenčanicom. Zato ako se traži bež, bijela ili neka druga boja, mladoženja će tako i postupiti.

Kao budući gost razmišljate o tome da odjenete crnu haljinu. To je odlično rješenje, jer crna haljina uvijek dolazi kao spas kada niste sigurni kako se odjenuti. Još od vremena Coco Chanel i njene male crne haljine, upravo je ova boja postala simbolom elegancije i određenog modnog stava.

Možete se odlučiti za kratku ili dugu haljinu. Pazite da ste prilikom odabira uzeli u obzir na kakvom će mjestu biti vjenčanje. Ako je u pitanju ekskluzivna sala hotela s barem četiri zvjezdice možda ne bi bilo loše pokušati s dugačkom haljinom. Haljinu začinite s dignutom frizurom te ogrlicom i naušnicama.

Ako volite plesati, bilo bi najbolje da ipak odjenete kratku crnu haljinu. Ona isto može biti za razne prilike, svečane i one malo manje svečane. Sve ovisi o tome kako ćete dodatno ukrasiti svoj izgled.

Ne biste vjerovali koliko detalji diktiraju izgled, pa tako frizura te modni dodaci poput torbice moraju biti pomno odabrani. Uz kratku haljinu nećete pogriješiti ako se odlučite za spuštenu frizuru, lagano isfeniranu ili možda poludignutu kosu.

Tradicija je i dalje prisutna, ali na vama je da odlučite hoćete li se ponijeti kao nekada ili ćete uspostaviti novi modni trend. Zahvaljujući modnim pravilima koja su fleksibilna, imate široku mogućnost odabira. Možete odjenuti sve za što mislite da će vam dobro stajati.

Autor: S.Š., Foto: vhpfoto/Shutterstock