Bijele sandale za vjenčanje

bijele sandale
Bijele sandale, Foto: Kamil Macniak/Shutterstock

Zašto toliko volimo cipele? Zašto su nam toliko bitne? Ljudi su u početku omatali svoja stopala životinjskim kožama i te “cipele” su bile u potpunosti jednake za muškarce i žene. Zanimljivo kako su visoke potpetice, koje sada toliko volimo zapravo započele kao dio muške mode. Odjednom ih preuzimaju žene i moda više nikada nije bila ista.

Sandale su prekrasan model cipela. Dakako odaberete li one na tanju petu za posebne prilike nemojte od njih očekivati udobnost poput one koju će vam podariti vaše iznošene stare tenisice. Ove cipele žene uglavnom biraju zbog njihovih estetskih kvaliteta pa tako bijele sandale na visoku potpeticu nalazimo kao redovnog gosta uz svaku vjenčanicu.

Možda ste već udane, možda planirate vjenčanje, možda ga još ni nemate na horizontu, ali pretpostavljamo ako ste se zatekli na ovom članku da ste o njemu razmišljale. Bijele sandale su naravno najčešći odabir za svako vjenčanje koje će se odvijati u toplijim mjesecima no pri odabiru ovih, možda najvažnijih cipela koje ćete ikada nositi, promislite dobro što kupujete. Ne isplati se štedjeti na cipelema za ovaj poseban dan kako ne biste završile noć šepajući jer ste dobile žulj.

Zato već pri kupnji pripazite dobro. Ništa vas ne smije žuljati, ali ujedno ni jedan remenčić ne smije biti labav i plesati oko stopala. Tražite one koje vam savršeno sjedaju i prošećite nekoliko dužina po trgovini. Ako ne osjećate nikakvu neravnotežu i pritiskanje to je to.

Koliko visoka bi trebala biti peta to ovisi o vama. Možda ste tip osobe koji ne pleše baš i eventualno ćete plesati prvi ples pa si možete priuštiti nešto višu petu. Ipak ako želite tu noć plesati kao nikad do tad preporučamo vrlo malu petu ili čak opciju ravnih sandala koje bira sve više mladenki.

Bijele sandale lijepe su same po sebi, ali možete uzeti i one u kombinaciji s nekim metalom. Npr. bijele sandale sa srebrnim ili zlatnim dodacima bit će pun pogodak. Možda samo metalna peta u obliku debelog šiljka ili kombinacija zlatnog i bijelog remenja za vjenčanice nalik grčkim togama. Isprobajte razne modele i dopustite jednim bijelim sandalama da vam osvoje srce baš kao što je to učinio i vaš muškarac.

Autor: L.K.  Foto: Kamil Macniak/Shutterstock