Bepanthen krema

bepanthen krema

Bepanthen krema pomaže kod manjih povreda kože poput nagnječenja, lakših opeklina i ogrebotina te je namijenjena za dnevnu njegu kože nedavno izložene djelovanju vjetra i vode. Krema sadrži dekspantenol u obliku nemasne podloge koja omoguće lakše nanošenje na upaljenu i nadraženu kožu te brže upijanje važnih sastojaka u kožu.

Dekspantenol se u stanicama kože pretvara u pantotensku kiselinu koja ima središnju ulogu u metabolizmu stanica i sastavni je dio koenzima A. Isto tako potiče na obnovu i stvaranje kožnog epitela, ubrzava zacjeljivanje manjih rana i pomaže kod mitoze stanica.

Bepanthen krema i upotreba

Bepanthen kremu mnogi koriste, a kako i ne bi kada se radi o poznatom preparatu koji pomaže izliječiti brojne promjene na koži. Ovu kremu je najbolje koristiti u sljedećim situacijama:

Odlučite li koristiti kremu, nju je potrebno nanijeti na kožu jednom ili nekoliko puta dnevno.

Bepanthen losion

Osim kreme postoji i losion koji se može koristiti za isušenu kožu nakon tuširanja, za crvenilo te nadraženu kožu nakon sunčanja. Crvenilo se može javiti nakon uzimanja određenih lijekova bilo da je u pitanju šećerna bolest ili akne. U tom slučaju ga treba nanijeti više puta dnevno te lagano umasirati na problematična mjesta.

Losion možete nanijeti nakon tuširanja, brijanja, depilacije i sunčanja, a pritom će ublažiti nadraženost i crvenilo, ubrzat će proces obnove kože i ugodno će ju rashladiti. Njegova najveća prednost je što koži vraća mekoću i elastičnost, ne ostavlja mrlje, brzo se upija i lijepog je mirisa.

Njega osjetljive kože

Bepanthen krema
Foto: Pixabay

Postoji nekoliko tipova kože i svaki od njih zahtijeva određenu vrstu njege. Svi koji imaju osjetljivu kožu imali su neke od simptoma poput ljuštenja kože, osjećaja zatezanja, crvenila kože i svrbeža.

Za njih se ne preporučuje korištenje preparata s agresivnom alfa hidroksi kiselinama, nego korištenje polihidroksi kiseline poznatije kao PHA. Pružaju isti učinak, ali za razliku do AHA, polihidroksi kiseline su bolje za hiperreaktivnu kožu.

Najbolje je smanjiti broj kozmetičkih preparata i pritom se koncentrirati samo na one koji su isključivo namijenjeni za osjetljivu kožu.

Ukoliko imate jedan od simptoma osjetljive kože, trebali bi razmisliti o korištenju Bepanthol intenzivnog losiona koji treba nanijeti više puta dnevno te ga lagano utrljati. Mnogi se odlučuju za ovaj proizvod jer pomaže koži vratiti elastičnost i brzo se upija. Možete ga koristiti nakon tuširanja, brijanja i depilacije.

Ako niste sigurni trebate li koristiti ovaj proizvod obzirom na kožu koju imate, uvijek se možete savjetovati s ljekarnikom. U slučaju da se pojavi alergijska reakcija, potrebno je prekinuti s korištenjem.

Autor: S.Š., Foto: focal point/Shutterstock