3 namirnice koje najbolje otapaju masno tkivo

pripremanje ribe

Postoje sastojci koji su važni i od velike važnosti za sve nas koji razmišljamo o otapanju masnog tkiva koje se nakupilo tijekom godina. Bez tih ključnih sastojaka teško je zamisliti kako bi se riješili nakupljene masnoće, jer u suprotnom dolazi do usporavanja probave.

Neuspjelo trošenje masnoća i njihovo daljnje taloženje u organizmu glavni je razlog zašto mnoge osobe i dalje neuspješno pokušavaju ukloniti nakupljene kilograme. Ključ je u ubrzanju metabolizma, a to je moguće uz 3 važne namirnice.

Jeste li znali da postoje 3 namirnice koje najbolje otapaju masno tkivo? Upravo su te namirnice važne za svakoga od nas, a pogotovo za one koji duže vrijeme vode borbu s otapanjem kalorija.

Polifenoli vam možda nisu bili na vrhu popisa, ali oni su jedna od namirnica koju bi morali uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu i način života. Radi se o sastojku kojeg ima najviše u zelenom čaju, a koji ubrzava metabolizam zahvaljujući antioksidansima koje čaj sadrži.

Učinak čaja je zaista ljekovit, jer izaziva toplinu i zato se preporuča njegova konzumacija u vrijeme zime i niskih temperatura. Do topline dolazi zato što stanice troše kalorije, a što izaziva osjećaj topline. Pored toga što vas grije, zeleni čaj je poznat po tome što smanjuje glad i želju za hranom.

Omega 3 masne kiseline još su jedna namirnica uz koju ćete se osjećati bolje. Ona je od velike važnosti za svaki organizam i prijeko potrebna kako bi mogli normalno funkcionirati bez ikakvih tegoba. Njih možete najviše pronaći u ribi, pa je zato od velike važnosti da što prije započnete sa zdravom i uravnoteženom prehranom.

Omega 3 masne kiseline rade tako što potiču djelovanje enzima odgovornih za uništavanje masnoća koje su se nakupile u stanicama. Pored lososa koji obiluje vitaminom D, omega 3 masne kiseline možete pronaći i u orašastim plodovima.

Vitamin D je treća namirnica od velike važnosti za svačiji organizam. Uloga vitamina D je da pomaže stanicama tijela regulirati inzulin. Važno je da stanice što bolje reagiraju na inzulin. Ako slabije reagiraju, veća je mogućnost da će doći do nakupljanja kalorija u masnim stanicama.

Ne zaboravite promijeniti svoje životne navike i ako vam zdravlje omogućava, orijentirati se prema ključnim namirnicama uz koje će masno tkivo biti samo prošlost.

Autor: S.Š., Foto: Goodluz/Shutterstock