Crni lak za samosvjesne i jake žene

crni lak za nokte

Iako je nekad bio dopušten samo buntovnim srednjoškolkama ili totalnim alternativcima, danas je crni lak za nokte dokaz da pred vama stoji modno osvještena žena.

Ne treba velika energija da se sruše modne predrasude, naprosto treba tek malo odvažnosti. Savjetujemo- ako vam se sviđa, samo naprijed.

Crni lak danas je postao ono što je nekad bio crveni. Signal za snažnu i neovisnu ženu. Dakle, ako vas vide s crnim lakom na noktima, nije nužno da će pomisliti kako ste emo djevojka ili pak punkerica, darkerica ili nešto slično.

Boja lakova bira se najčešće prema odjeći koju nosimo. Koliko god je poznato da crna boja ide uz sve druge boje, pripazite da crni lak ne kombinirate sa smeđom ili ljubičastom bojom.

Ako radite na mjestu gdje je strogo propisan određeni dress code, crni lak ostavite za izlaske i slobodno vrijeme, a nokte obojite u neku svijetlu nijansu koja uvijek ostavlja dojam elegancije. Osim crnog, danas su moderni i tamnosivi, boja nafte, tamnoplavi i tamnoljubičasti lakovi. Možete se odlučiti i za neku od ovih varijacija. Budite oprezni jer se tamni lakovi lakše gule, ili se barem svaka pogreška lakše uočava na tamnijim bojama.

Stoga svoje nokte zaštitite slojem prozirnog laka koji će ih učvrstiti i napraviti savršenu podlogu za nanošenje tamnog laka te ujedno omogućiti da lak traje dulje. Svakako nanesite dva sloja, ali između nanošenja pričekajte nekoliko minuta kako bi se prvi sloj dobro osušio.

Tamne boje lakova pristaju i uz svečaniju odjeću. Jedino o čemu morate voditi računa je dužina noktiju. To ne znači da crni lak pristaje samo kratkim noktima. Dapače, može izgledati izuzetno seksi na dugim noktima i to ga razlikuje od nekih svijetlijih jakih boja, npr. žute ili zelene, koje izgledaju lijepo i veselo samo na kraćim noktima. Stoga, kad tražite savršeni lak za večernji izlazak ili neki bitan događaj u firmi, budite hrabri i pokušajte umjesto crvenog odabrati crni lak.

Na crni lak u posebnim prigodama možete staviti i šljokice ili mat nadlak, a možda vam se sviđa i noviji trend ispucalih lakova? Riječ je o cracking laku koji se nanosi na boju koju ste odabrali pa pucanjem ostavlja zanimljive pruge.

Jako je važno da su nokti lijepo izmanikirani i da ne dozvolite da se lak počne guliti. Pogled na tamno nalakirane nokte i lak koji se na pola ogulio zbilja ostavlja ružan dojam. To je najjednostavniji način da ostavite dojam neuredne ćene ili djevojke.

Stoga preporučamo, ako je riječ o poslovnoj večeri ili jako bitnom događaju, da sa sobom ponesete aceton i crni lak kako bi u takvom slučaju mogli popraviti stanje i ostaviti najbolji dojam. Ove jeseni i zime probudite u sebi uspavanu vamp ljepoticu, budite hrabre i svoju snagu i odlučnost naglasite crnim lakom za nokte.

Nanesite na nokte crni lak s bijelim točkicama. Kako? Provjerite u videu!

Autor: Anja Jakopčević, Foto: Valua Vitaly