Čipkaste majice

cipkasta-majica

Čipkaste majice zasigurno su neizostavni modni odjevni predmet u ovim ljetnim toplim danima. Vrućine i visoke temperature zraka nikako ne mogu proći bez ovog vječitog in looka kod svake odjevne kombinacije. Čipka je lagani materijal, tako jednostavna, a opet elegantna. U vašu će garderobu unijeti dašak glamura koji je potreban svakoj ženi.

Ima nešto u čipkastim uzorcima i uvijek je rado viđena na svjetskim modnim pistama. Mnogi modni dizajneri upravo na ovom materijalu temelje svoje revije i kolekcije za svaku sezonu. Zašto je čipka toliko posebna? Ima taj poseban look koji svakom dobrom stylingu daje još bolji ukus.

Čipka se prvi puta javila već u doba renesanse, kada je bila specifična za razvoj tekstila. Kod kasnijeg širenja ovog modnog trenda, razvile su se dvije tehnike izrade, ono sa iglom, odnosno šivanjem te preplitanjem niti. Obje tehnike danas su prihvaćene vještine. U prvobitnom obliku, čipka je bila neutralih boja, bijele i bež, dok ju danas možemo naći u svakakvim bojama. To možemo zahvaliti brzom razvoju industrije koja se u nevjerojatno brzom vremenu proširila diljem svijeta.

Danas gotovo svaka modna kolekcija i rad svjetskog dizajnera ne može proći bez uzoraka čipke. I ne postoji žena koja u svom ormaru nema barem jedan odjevni predmet od čipke. Pristaje na sve kombinacije, može se nositi kod svakodnevnih aktivnosti, šetnje gradom ili romantičnog izlaska. Jednako je tako prikladna za svečane prigode poput vjenčanja, proslava rođendana i slično.

Ove sezone čipkasta majica je jedna od najženstvenijih modnih dodataka, a to nikako nije slučajnost. Upravo suprotno, to je in već nekoliko sezona zaredom. Čipkasta majica može se jednostavno kombinirati sa uskim, skinny hlačama ili svečanijom suknjom. Izgledat ćete senzualno, a za čipku je oduvijek poznato da na umjeren način izražava ženski seksipil. Nije pretjerana, a izaziva mušku maštu. Kupite li odjeću sa čipkastim uzorkom, budite sigurni da nećete pogriješiti.

Autor: D.Š. Foto: carlo dapino/Shutterstock