Početak ljubavne veze

ljubavni par

Prvih mjesec dana veze može biti odličan početak strastvene i sretne veze, a može i jako loše završiti ako poduzmete samo jedan krivi korak. Početak veze koliko je uzbudljiv, toliko je i jako osjetljiv, a na koje stvari morate obratiti pažnju, donosimo u nastavku.

Ukoliko na samom početku ne želite svoju vezu osuditi na propast, dobro pripazite kako se ponašate. Pa tako nemojte niti slučajno zapovijedati svom odabraniku i tjerati ga da napravi nešto što on ne želi. Svatko ima pravo raditi što želi, a ako vam se mišljenja i želje ne poklapaju treba postojati kompromis, sve ostalo je početak jedne nezrele veze koja nema budućnosti.

Ne zivkajte svog partnera non stop i ne šaljite mu tisuće sms ljubavnih poruka. Nemojte ga napadati i pustite da ima malo svoje privatnosti, a da se i na kraju krajeva može i zaželjeti vas. Što vas manje čuje, više će vas željeti.

Nakon što prođe prvih mjesec dana veze, možete polako početi upoznavati svog partnera s sebi važnim osobama. Tako ga prvo upoznajte s najboljim prijateljima pa tek onda sa svojom obitelji, ali polako ne morate nigdje žuriti.

Tajne su sastavni dio svakog života, pa tako i vas i vašeg partnera. Ukoliko imate neku tajnu koju želite otkriti svom partneru najbolje bi bilo da ju otkrijete na samom početku veze, ako još uvijek niste spremni dajte si vremena.

Što više trebate razgovarati, jer je razgovor najbolji za upoznavanje i zbližavanje dviju osoba. Nemojte izbjegavati razgovor, i ako ni na samom početku nemate o čemu razgovarati, kasnije ćete imati još manje.

Nikada nemojte biti neiskreni, a posebice ne u vezi. Neiskrenost može jako loše utjecati na vašu vezu. Pazite da to tako ne bude, i predstavljate se samo onakvima kakvi uistinu jeste, bez obzira što se svatko želi na početku pokazati u najboljem svijetlu. Trudite se biti bolji, ali nemojte lagati o sebi jer to nema smisla.

Prije nego krenete s osuđivanjem, prvo ispitajte same sebe. Nije lijepo osuđivati druge, posebice kada osoba misli kako je ona bez mana. Nitko nije bez mana, i zato prestanite s osuđivanjem jer se ni vama ne bi sviđalo da vas netko osuđuje.

Autor: A.Z., Foto: Lucky Business/Shutterstock