Dječja robica

dječja robica
Dječja robica, Foto: Elena Schweitzer/Shutterstock

Još malo pa će vaše dijete polako zakoračiti u jedan sasvim novi svijet, no jeste li se vi kao budući roditelj pobrinuli da vaše dijete ima sve potrebno. Dječja oprema naravno podrazumijeva više toga, a osim kolica i nosiljke svakako trebate voditi računa o samoj robici, dakle u što ćete odjenuti najmlađeg člana obitelji. Ako niste sigurni nemojte se ustručavat pitati one koji su s tim već imali iskustva.

Dječja robica naravno podrazumijeva bodije, čarapice, pidžame. Bodiji mogu biti dugih rukava, a tu su naravno i bodiji kratkih rukava ovisno o kojem se doba godine radi. Uvijek vodite računa da se bodiji kopčaju na kraju tako da kod samog presvlačenja pelena ne skidate cijeli bodi nego samo pelenu.

Zahvaljujući modnim trendovima u ponudi zaista imate velik izbor robice i to s raznim šarenim, odnosno zanimljivim detaljima. Dakle prije same kupnje pokušajte napraviti popis tako da ne lutate previše.

Ono što velik broj stručnjaka preporuča za sam početak su upravo kao što je već rečeno, bodiji. Pokušajte na početku imati spremnih barem 4 bodija u veličinama kao što su 56, 62, 68. Pored njih neka se u ormaru nađe i nekoliko kompletića.

U slučaju da rodite tijekom hladnih zimskih dana obavezno kupite i jaknu, odnosno skafander kako bi mogli slobodno prošetati i kako bi vaše dijete udahnulo malo svježeg zraka. Pored jakne obavezno kupite barem dvije pamučne kapice.

Neće naškoditi nekoliko čarapica i naravno štramplica. Vodite računa neka sva odjeća bude od prirodnog materijala kako se slučajno ne bi dogodilo da vam dijete dobije određeni osip.

Autor: S.Š. Elena Schweitzer/Shutterstock