Kako izbjeći svađe prije vjenčanja

mladenci pred vjenčanje
Mladenci pred vjenčanje, Foto: Goodluz/Shutterstock

Pored toga što je vjenčanje jedan od najvažnijih dana u životu svakog para isto tako može biti jedan od najstresnijih dana i tu se ne misli na sam dan koliko na vrijeme koje mu prethodi. To je period priprema gdje zbog niza nepredviđenih okolnosti može do razmirica između budućih supružnika. Razlozi su mnogi, a uglavnom se sve vrti oko manjeg praga na toleranciju zbog sve veće količine stresa, a opet iz razloga kako bi sve bilo savršeno.

Postoje načini kako se mogu izbjeći predvjenčane svađe, a kao prvi se navodi plan koji treba napraviti na vrijeme. U tom će planu biti sadržane sve potrebne stavke oko kojih treba voditi računa, a koje će mogu pomoći da se na vrijeme riješi sve ono što bi se moglo zakomplicirati pred sam dan vjenčanja.

Plan je orijentir i može poslužiti kao preventiva i svim kasnijim nesporazumima koji bi mogli uslijediti. Kao jedan od najučestalijih razloga za svađu navodi se pitanje cijene vjenčanice i odijela. Ako ste jedan od onih parova koji imaju malo ograničen budžet, rješenje postoji.

Sjednite za stol i dobro odvagnite što vam je najvažnije. Mladoj je sigurno bitna njezina haljina i to će biti razlog da se pokuša uštedjeti na nekom drugom području kao što su pozivnice i zahvalnice. S malo truda i vremena možete sami složiti pozivnice i tako uštedjeti na financijama.

Drugi najčešći razlog za svađu je mladoženjina nezainteresiranost oko vjenčanja. To nije nimalo čudno obzirom da muškarci tome nikada nisu pridavali previše pozornosti i ne bi trebao biti razlog za svađu. Kao mlada možete istražiti što bi ga moglo zanimati i onda ga angažirati na tom području.

Postoji i suprotnost prethodnoj situaciji, a ona se odnosi na mladoženju kojeg sve zanima. To je super, ali opet s druge strane ne odgovara mu ništa što ste predložili. Vi želite da glavna boja koja će prevladavti bude roza, a on želi crvenu boju.

Sjednite i napravite listu za i protiv. Odvagnite sve i vidite gdje ima više pluseva. Rješenje s najvećim brojem plusića će biti ono rješenje za koje ste se oboje odlučili. Svađe su ipak sastavni dio priprema i ponekad ih je teško izbjeći, ali bitno je znati rješiti ih na mirni način i s pozitivnim ishodom.

Autor: S.Š. Foto: Goodluz/Shutterstock