Orahovo ulje dobro je za kosu

orasi na slici
Orasi na slici, Foto: Photoxpress

Naša kosa stvorena je da trpi puno toga i da odolijeva raznim vremenskim uvjetima. No ujedno je i osjetljiva i spremna za prihvat raznih preparata koji će je ojačati i učiniti još ljepšom. Jednostavno ne postoji ljepša kosa od male bebe kojoj taman nakon poroda izraste kosa tako sjajna, mekana i podatna.

Upravo je to kvaliteta kose kojoj teži svaka odrasla osoba. Problem je jedino u tome što je naša kosa kroz duži niz godina pretprila razne promjene, od različitih boja za kosu pa sve do raznih sredstava za njezino ukroćivanje poput gela i laka. Nijedan od njih nije prijatelj zdravlju kose, nego naprotiv saveznik loše kvalitete i nezdravog izgleda.

Najbolje od svega što nam naša kosa dozvoljava korištenje brojnih prirodnih maski koje će joj vratiti sjaj što je iščezao prije nekog vremena. Učestali odlasci u salone nisu potrebni, dovoljno je samo zaviriti ostavu i dati se u potragu za korisnim namirnicama.

Pogledajte kako pravilno nanijeti ulje na kosu.

Ono s čim zasigurno nećete pogriješiti su banana i maslinovo ulje. To dvoje namirnica daje fantastičnu komabinaciju koja vašu kosu čini tako neodoljivom. Međutim osim njih najveći saveznik lijepe kose je zapravo orahovo ulje.

Orah i orašasti plodovi pravi su saveznik za bolje zdravlje čovjeka budući da se smatraju nepresušnim izvorom vrijednih nutritivnih sastojaka, a tek uloga u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti, sve je to i više nego dobar temelj da ga uvrstite u svoj svakodnevni meni.

Koliko je dobar za zdravlje čovjeka tako je korisno i za ljepšu kosu. Pokušajte ako već nemate nabaviti orahovo ulje. Upravo će ono pružiti potreban sjaj i zaštitu za vrhove kose. Stavite ga prije pranja i pomoću češlja nanesite duž cijele kose.

Ostavite ga da djeluje oko 15 minuta nakon čega isperite mlakom vodom. Orahovo ulje dobro je za zdravlje vaše kose budući da sadrži vitamin E koji ju štiti od štetnih UV zraka. Ne zaboravite ga ponijeti sa sobom ako planirate dulje boraviti na suncu.

Autor: S.Š., Foto: Photoxpress