Veliko prstenje kao modni hit

prstenje
Prstenje, Foto: Darren Baker /Shutterstock

Kao žena vjerojatno osjećate posebnu vezu sa svojom kutijicom za  nakit. Unutra se može naći od svega ponešto. Lančići, naušnice, broševi, možda zanimljive kopče za kosu i svakako pokoji prsten. Bilo da volite prstenje od plemenitih kovina i da se radi o skupim komadima koji nose neka sjećanja ili ste ipak pobornica jeftinih i lako zamjenjivih komada od bižuterije, nije bitno.

Prsten kao modni dodatak ili kao simbol vječne ljubavi, zanimljiv je. Naravno, prsten nije prvi komad nakita koji se razvio, ali njegova pojava odmah je zarobila srce nositelja. Uz ukrasnu funkciju imao je i mnogo pragmatičnih.

Uz vjenčani prsten i obećanje koje on nosi, prstenje je služilo i kao identifikacija i potvrda  identiteta. Prsten pečatnjak prvi pada na pamet. Grb na prstenu odaje status onoga koji ga nosi i potvrđuje njegovo mjesto u društvenoj hijerarhiji. I sam Papa definira svoj položaj prstenom.

Uz sve simboličke naznake i krug kao neprekinuti i najsavršeniji geometriski oblik ipak se odlučujemo koncentrirati na estetsku važnost ovog modnog dodatka. Ove sezone važno je samo da bude velik i da šalje poruku.Poruka može biti divna i romantična sa velikim metalnim cvijetom, može biti i “Opasna djevojka!” ili pak apstraktni geometrijiski lik koji privlači poglede.

Ženske ruke izuzetno su ekspresivne i mi mnogo više od muškaraca naginjemo korištenju ruku i naglašavanju svojih riječi gestama. Ruke su jedan od elemenata neverbalne komunikacije. Lijepe i njegovane ruke odaju ženu koja drži do sebe. Zato je bitno urediti ruke i nokte prije no što u jednadžbu ubacite veliko prstenje.

Odabir nakita poput prstenja također je podložan tonu kože. Stoga djevojke i dame svijetlije puti koje vole neutralne i neupadljive lakove na noktima najbolje izgledaju sa srebrnim nakitom ili onime od bijelog zlata. Radi li se o bižuteriji, imitacije bisera i sedefastnih perli ili pak šareni nakit u patelnim bojama, odlično će pristajati.

Za one od vas koje biraju nešto dramatičnije nokte i imaju tamniji ton kože preporuča se zlatni nakit. Postoji neka tajna veza između tamne puti i zlata. Čak i blagi ten nakon nekoliko dana na moru stvara savršenu podlogu za isticanje glomaznog nakita zlatnih, toplih nijansi.

Pokušajte također uključiti i poneki crveni detalj bez obzira koji model velikog prstenja odabrale i nitko neće moći skrenuti pogled sa vaših ruku. Budite otvorene i vesele, slobodno gestikulirajte i uživajte u životu. Pustite rukama da govore umjesto vas.

Autor: L.K. Foto: Darren Baker /Shutterstock