Upotreba pjene za brijanje

pjena brijanje

Svako kućanstvo sigurno u kući ima pjenu za brijanje. Pjena za brijanje služi kao što i sama riječ kaže za brijanje, kako bi olakšala uklanjanje dlačica, no jeste li znali da pjena za brijanje može pomoći i u nekim drugim stvarima, kao na primjer u kućanskim poslovima? U nastavku vam donosimo par trikova!

Kamenac na slavini možete ukloniti tako da na kamenac nanesete pjenu za brijanje, pa ju nakon nekoliko minuta isperite. Slavine su česta odlagališta mrlja i kamenca, no uz pjenu za brijanje oni će postati prošlost.

Prilikom svakog tuširanja ili kupanja, na ogledalu u kupaonici se stvori para, pa se ne možete vidjeti u ogledalo. Spriječite paru tako da u zamagljeno ogledalo utrljate pjenu za brijanje, i dobro počistite ogledalo. Osim što će se para maknuti sa ogledala, neće se pjavljivati još neko vrijeme.

Ukoliko vam škripe vrata ili prozori, podmažite ih pjenom za brijanje. Nakon samo nekoliko minuta vaš problem će u potpunosti nestati. Ukoliko su vam se pobojali odjeća ili ruke, boju možete skinuti tako da u mrlju utrljate pjenu za brijanje, i mrlja će nestati.

Nema kome se nije dogodilo da svoju omiljenu odjeću zamaže sa hranom ili nekim umakom, a ako se upravo to i vama dogodilo, nemate brige, jer će pjena za brijanje ukloniti sve mrlje. Ono što trebate napraviti je da na umrljano mjesto utrljate pjenu za brijanje, pa spužvicom za suđe istrljate zaprljano mjesto. Isto tako možete očistiti mrlje koje se nalaze na tepihu.

Tko bi rekao da će pjena za brijanje pomoći u gore navedenim problemima. Pjena za brijanje je odličan kozmetički proizvod koji pomaže dlačicama prije depilacije da omekšaju, pa da ih je nakon naošenja pjene za brijanje jednostavnije ukloniti žiletom.

Pjenu za brijanje nekada su koristili samo muškarci, a danas ju koriste i žene, a možete se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. Prilikom upotrebe pjene za brijanje, kod uklanjanja raznih mrlja, radije se odlučite za mušku pjenu za brijanje, jer je ona po sastavu jača.

Autor:  A.Z., Foto: gobran111/freeimages