Undercut frizura

undercut frizura
Undercut frizura, Foto: Angela Hawkey/Shutterstock

Novi trend frizure zahvatio je i naše prostore. Sve više žena odvažilo se na posebnu frizuru. Undercut frizura odabir je samo onih najhrabrijih kojima nimalo ne smeta biti u centru pozornosti.

Ova je frizura za vječite buntovnice, žene koje znaju što hoće i u svakoj se prilici žele što više istaknuti. Ukoliko niste još čuli za ovu frizuru, ovo je članak namijenjen upravo njoj. Zašto se i kako u tako kratkom vremenu proširila diljem svijeta? Po čemu je posebna?

Ova se frizura uvelike razlikuje od ostalih. Naime, ona je potpuno obrijana sa strane, a gornji dio kose dug je i ne krati se. U frizerskim salonima dolazi sve veći broj žena koje zahtijevaju ovakvu vrstu frizure. Posebice je dobra u vruće, ljetne dane kada nas kosa samo još dodatno grije. Spustite li kosu da pada prirodno, ošišane strane neće se ni vidjeti.

Podignete li kosu u rep ili ošiša li vas frizerka sve do samog vrha, jasno će se vidjeti obrijane strane. Možete napraviti rep ili pustiti da pada sa strane. Odlučite li se za promjenu frizure, možete biti sigurni da nećete proći nezapaženo.

Možda ne biste vjerovati da je to sve više ženska frizura, kad ju je zapravo proširio muškarac. David Bowie prvi je započeo ovaj trend posebnog šišanja kose, i to već 1980. godine. Kada se ovaj trend tek pojavio, povezivali su ga sa punkom, metalom i buntovništvom. Danas to više nije tako. Upravo suprotno, kod mnogih žena ovakav stil frizure samo još dodatno naglašava ženstvenost i senzualnost.

Samo šišanje i brijanje nije nimalo jednostavno pa vam preporučamo odlazak u frizerski salon. Oni su mnogo iskusniji, a ujedno će vam objasniti kako da održavate frizuru. Neće vam dobro pristajati imati li ovalno lice ili vrlo rijetku kosu. Nakon brijanja, vaša će kosa izgledati još rjeđa što zasigurno ne biste željeli postići.

Autor: D.Š.  Foto: Angela Hawkey/Shutterstock