Salonke koje jednostavno morate imati

crvene salonke
Crvene salonke, Foto: Zoom Team/Shutterstock

Salonke su cipele koje jednostavno moramo posjedovati čak i ako ih nećemo nositi. Možda ste potpuno pragmatična djevojka, sportski tip, uvijek u tenisicama ili balerinkama, ali kod kuće u nekom kutku ormara u kutiji za cipele spava ovo grešno zadovoljstvo.

Možda ste ih kupile sa namjerom da ih stvarno obučete, ili jednostavno niste mogle odoliti i svaki puta kada biste prošle kraj izloga osjetile ste njihovu magičnu privlačnost i morale ste ih udomiti. Bilo kako bilo one su jedan od najseksipilnijih komada ženske obuće i san svakog muškarca je da svoju damu vidi na ovom vrtoglavom tronu.

Visoka peta podiže list, mijenja položaj u kojem držimo bokove i isturuje stražnjicu na van. Čudite li se uopće zato se odmah osjećate drugačije i privlačnije kada se popnete na potpetice. Salonke su posebice privlačne. Zadnjih nekoliko sezona su dobile i platformu koja ih je podigla na još vrtoglavije visine.

Koliko često ih nosite sada nije uopće bitno, ali postoji nekoliko modela koje bi trebale posjedovati kako bi uvijek imale otvorene mogućnosti kombiniranja. Prvo i najbitnije. Apsolutno svaka žena treba posjedovati obične crne salonke. One su univerzalne i nosit ćete ih godinama. Ako si možete priuštiti samo jedne tada su upravo ove te. Nemojte pokušavati škrtariti na tom modelu. One su ekvivalent male crne haljine koja savršeno pristaje.

Također bi bilo dobro imati jedne u nekoj neutralnoj pastelnoj boji za one trenutke kada crna obuća jednostavno previše odskače od ostatka odjeće. Bež ili boja pudera kao i svijetlo smeđa ili sivkasta odličan su odabir koji će vas spasiti u mnogim modim krizama.

A sada malo ekstravagancije. Crvene lakirane salonke. Priznajte, već ih zamišljate na sebi. Ovo je apsolutna injekcija adrenalina svakom stylingu. Obična lepršava bijela haljina odjednom postaje začuđujuće ambivalentna kada je uparena sa crvenim salonkama.

Uz ove tri osnovne boje možete si udovoljiti i nekim hit modelom sezone. Preporučamo odabir jedne od sljedećih: životinjski uzorak, model sa zakovicama, neonske boje ili cvjetni print. Nećete pogriješiti sa nijednim od ovih odabira. Želimo vam ugodani sexy korak u proljeće i upamtite, ako nisu udobne u trgovini neće biti udobne ni kasnije.

 Autor: L.K. Foto: Zoom Team/Shutterstock