Najbolje zimske čizme – Top 10

čizme
Razni modeli čizmi, Foto: hxdbzxy/Shutterstock

Zima je već stigla i ako već niste, krenite razmišljati koje bi si čizme mogli kupiti, a koje će vas grijati za vrijeme hladnih mjeseci. Nije samo bitno da su tople, one moraju prije svega biti udobne, jer ipak u njima treba provesti nekoliko sati na dan. Osim toga prave zimske čizme moraju biti nepropusne, gdje ne trebate razmišljati što ćete ako kojim slučajem padne snijeg, ili kiša. One isto tako trebaju imati đon od kojeg se nećete klizati kao po ledu.

Dakle ako još niste kupili potrebnu zimsku obuću, slijedi nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u odabiru. Naravno u obzir treba uzeti nekoliko faktora, kao što je cijena i naravno modele, odnosno koji model vama odgovara.

Uggsice su već neko vrijeme među popularnijom obućom. Njihov možda jedini problem leži u tome što su među skupljom obućom zbog čega ih ne može svatko kupiti. Međutim ako ste ljubitelj takvih modela, u velikom broju dućana ćete naići na slične modele sa prihvatljivijim cijenama. Uggsice su tople i prije svega nepromočive.

Timberland je zasigurno broj jedan ne samo kod nas nego i šire što se tiče vrhunske obuće. Radi se o “rugged casual” koja u jednom objedinjava jedinstven izgled i naravno čvrst materijal poznat po tome što ne propušta i što se može nositi za više vremenskih prilika.

Najbolje su za sve one koji vole casual izgled, koji istovremeno može biti za opuštenije prilike i one malo poslovnije, ovisno za koji se model odlučite. Nisu nimalo povoljne, ali ako se odlučite za kupnju znate da kupujete kvalitetu koja će trajati jako dugo.

CAT-gležnjače su i dalje najpopularnije među muškom populacijom zbog svog prije svega prepoznatljivog izgleda, ali isto tako i prihvatljivosti ako se gledaju same cijene. Naime kao i Timberland radi se o obući koja podnosi sve vremenske uvjete. Prije svega s njima možete potpuno bezbrižno izaći van na snijeg i isto tako i kišu. Dobre su u slučaju leda, pa ne morate previše strahovati da ćete završiti na stražnjici.

Jessica Simpson čizme su isto tako zauzele svoje mjesto u svijetu. Njihova popularnost leži upravo u činjenici što su dostupne na više mjesta u gradu, pa ih tako možete naći u popularnim dućanima kao što je “Shoe Box”. Iako postoje već neko vrijeme, djevojke još uvijek hrle u dućane kako bi kupile čizmice do koljena na vezanje sa malo krzna na samom vrhu. Idealna kombinacija za večernji izlazak koja će vas ujedno grijati, a u kojima ćete izgledati seksi i naravno elegantno.

Unatoč tome što želite izgledati elegantno i seksi činjenica je kako je teško u vrijeme velikih hladnoća i naravno leda hodati u čizmama na visoku petu. Zahvaljujući najnovijem trendu, sada možete kupiti buce u kojima više ne izgledate kao mali medo. Naime radi se o bucama koje u jednom spajaju više toga. Dakle dobivate udobne i tople čizme, a pored toga i malo šminke, zahvaljujući čemu ćete izgledati modno osvješteni.

Klasične buce i dalje prolaze pogotovo kod djece i onih koji velik dio svog vremena provode vani. Za boravak na snijegu najbolje su obične buce koje kao obuća postoje već jako dugo i unatoč tome još uvijek imaju svoje vjerne kupce.

Iako su gumene čizme najbolje za prijelazni period kada padne najviše kapi kiše, one se isto tako mogu nositi i u vrijeme kada se događa kombinacija kiše i snijega. Naravno ne preporuča se nošenje za vrijeme poledice, ali dok ne krene prava zimska idila dobre su za kišna razdoblja.

Želite li dojam dugačkih nogu, slobodno se odlučite za sve one čizme koje idu do koljena, a još pored toga nude i manju peticu u kojoj ćete moći hodati bez straha da ćete negdje pasti. Tu bi svakako bilo najbolje odabrati one koje imaju malu platformu.

Marte postoje već jako dugo, ali činjenica je kako su zadržale svoje vjerne kupce. Mogu se nositi velik dio vremena, jer su podjednako dobre za kišu i naravno snijeg, budući da su rađene od kvalitetnog materijala koji je prije svega nepropusan.

Čizme preko koljena su za sve one malo hrabrije, jer činjenica je kako na taj način iskačete iz gomile ljudi. Radi se o čizmama koje savršeno idu uz večernji look uz tajice i moždu neku malo užu tuniku. Takve čizme su zasigurno za žene sa stavom.

Autor: S.Š.  Foto: hxdbzxy/Shutterstock