Tučepi, biser na jugu

šetalište u tučepima
Šetalište u Tučepima, Foto: vacation/Wikimedia

Makarska rivijera prekrasan je i poseban dio obale koji obuhvaća nekoliko mjesta. Teško je izdvojiti sviđa li vam se više Baško polje, Gradac, Igrane, Brela, Podgora ili Tučepi. To je zapravo svejedno jer svaki od tih turističkih mjesta nudi bogat paket sadržaja koji će zadovoljiti svakog gosta. Tučepi su još jedan biser na jugu Dalmacije te popularno turističko odredište već duži niz godina.

Oni su poput drugih mjesta na obali pronašli svoje turiste koji su se odlučili vraćati svake godine. Plaža duga oko 4 km i tirkizno-zelena boja mora samo su dio čarobne ponude.

Kamo god se zaputili dok ste tamo nećete se previše udaljiti od mora, jer je cijelo mjesto organizirano tako da su skoro svi smještajni objekti pa i restorani te caffe barovi smješeni uz samu obalu. Gdje god odlučili popiti kavu užitak će biti zagarantiran, jer ćete imati najljepši mogući pogled.

Najveća prednost mjesta je upravo plaža. Krasi ju šljunak izvana te u plićaku, a upravo je zbog toga i više nego pogodna za djecu i sve ostale koji se žele zabavljati u plićaku. Kada vam dosadi samo izležavanje, uvijek možete iskoristiti neku od vodenih aktivnosti.

Bogata ponuda na plaži ne zaostaje za ostalim mjestima. Duž cijele plaže nalazi se šetnica na kojoj su smješteni štandovi s raznim suvenirima. Šetajući možete se zabaviti razgledavanjem brojnih sadržaja koji se nude.

Smještaj je raznolik. Od hotela do apartmana, na vama je da odaberete ono što vam odgovara. Vodite računa da ste odabrali smještaj s oragniziranim parkingom budući da u Tučepima postoje samo dva legalna mjesta na kojima se možete parkirati.

Večernji trenuci rezervirani su za uživanje u specijalitetima uobičajenim za ovo područje poput pašticade te zelene maništre s plodovima mora. Odlučite se za jedan od brojnih restorana i konoba.

Ljeto je ovdje rezervirano za ribarske fešte i druge slične manifestacije. Ne zaboravite kako upravo tada možete naučiti najviše o nekadašnjim običajima i pritom kušati neka od jela i pića koje su spremali naši stari.

Autor: S.Š. Foto: vacation/Wikimedia