Baško Polje, poznato turističko naselje

baško polje
Baško Polje, Foto: Vera Kailova/Shutterstock

Baško Polje poznato je turističko naselje smješteno na samom jugu Hrvatske između Makarske i Ploča. Radi se o još jednom biseru prekrasne Makarske rivijere s dugom turističkom tradicijom. Makarska rivijera najposjećeniji je dio obale s brojnim naseljima smješteni jedan pored drugog. Svaki od njih ima neodoljive šljunčane plaže okružene borovom šumom.

Baško Polje poznato je po pješčanoj plaži i borovoj šumi te čistoj okolici zbog čega privlači velik broj turista. Iz tog razloga izgradio se hotel Alem i poznati kamp kako bi smjestili što više turista koji su se zaputili prema ovom dijelu obale.

Pokazalo se da gosti dolaze najviše zbog čistog mora, prekrasne prirode te mira i tišine. Baško Polje nalazi se podno planine Biokovo odmah pored Baške Vode i Makarske. Šljunčana plaža idealna je za sve dobne uzraste i dobro opremljena svim potrebnim rekvizitima.

Jedna od najvećih prednosti mjesta je dobra prometna povezanost sa svim gradovima u Dalmaciji, što je posebno važno onima koji dolaze iz dalekih zemalja i koji se ne vole predugo zadržavati na jednom mjestu nego vole ići od mjesta do mjesta.

Najveći broj sadržaja nudi kamp istog imena kao i mjesto u potpunosti opremljen svim potrebnim kako bi svaki gost imao odmor koji zaslužuje. U kampu su uređeni sanitarni objekti, a osim toga turistima je na raspolaganju bogat paket sadržaja za sport i rekreaciju.

U sklopu kampa nalazi se tržnica, pekara i restoran za sve one koji se ne žele previše udaljavati od mjesta na kojem ljetuju. Jutra su najljepša kada ih pozdravite sa jutarnjom kavicom u nekom od caffe barova.

Večeri ostavite rezervirane za šetnje po uređenoj šetnici, a ako vam to nije dosta slobodno se zaputite prema obližnjem mjestu. Baška Voda je isto tako prepuna sadržaja gdje se možete zabaviti u nekom od restorana.

Autor: S.Š.  Foto: Vera Kailova/Shutterstock